Nieuwsbrief van 14 juni 2015

Analyse weekend 14 juni 2015

AEX-verwachting deze week: de meeste kansen liggen bij een verdere daling.

Daggrafiek AEX

20150614aex

Het was een heel wilde week. Maar uiteindelijk is het verschil met vorige week maar twee punten.Twee lager, wel te verstaan. De daggrafiek is zonder meer boeiend. Er staat een duidelijk kop-schouderpatroon boven de neklijn N1. Probleem met dit patroon is dat het officieel ongeldig is, we zijn al twee keer onder de neklijn geweest en toch weer teruggekeerd. Niettemin ziet het er voor mij overtuigend uit. Met de blauwe lijntjes is koersdoel 450 ingetekend. Het tweede kop-schouderpatroon heeft als neklijn de dikke groene lijn N2. Het koersdoel van dit patroon zou een stuk beneden de 450 liggen. Voor dit patroon is meer fantasie nodig. Het is erg onregelmatig. Het koersdoel is met de rode lijntjes bepaald en komt uit op: 436. Jawel, ik houd dat voor mogelijk. De AEX steeg deze week boven neklijnen N1 en N2. Dat hoort niet, maar de markt wil de patronen graag ongeldig hebben. We zagen dat eerder al bij de DAX. Horizontale weerstand is er op 492,6. De markt kwam echter met het herstel maar tot 489,4 en zette daar al de lagere top. Het niet halen van de 492,6 beschouw ik als een teken van zwakte. Na deze top kwamen we weer onder de neklijnen N1 en N2. De daling ging door het snijpunt van N1 en N2. Zoals ik vorige week ook schreef is het samenvallen van lijnen vaak juist een doorbraak-punt.

Wat betreft de twee kop-schouderpatronen zijn we nu dus weer op weg naar de koersdoelen 450 of 436. Qua trend is de AEX op de korte termijn dalend onder lijn Z. De lagere top op 489,4 leidt tot een nog sterker dalende trendlijn Z2. Kijken we naar de Fibonacci dan is 455 het eerste retracementniveau van de enorme stijging 366 – 510. Terugkeer tot in elk geval 455 zou volkomen normaal en gezond zijn. Tot zover de signalen die wijzen op daling. Er zijn echter ook positieve signalen: 1) Zo is het grote beeld nog steeds stijgend. 2) Onder de februaribodem bij 450 en de recente bodem op 468 valt groene lijn Z2 te trekken. Binnen het grotere stijgende beeld vormen Z en Z2 een driehoek: slagen we boven Z te komen dan duidt deze driehoek op voortzetting vande stijgende trend. 3) We ondervinden steun bij trendlijn D2. 4) En dan zijn er de indicatoren. Ze staan weliswaar zwak, maar ze lijken naar boven te willen draaien. Kan de RSI boven weerstandslijn P komen?

 Weekgrafiek AEX (gewoon)

20150614aexw

De gewone weekgrafiek is behoorlijk negatief. Hier wel beneden lijn B2. Donderdag zag het ernaar uit dat er deze week een stevige bodem kwam te staan, de candle was een flinke hammer. Maar vrijdag werd dit ongedaan gemaakt. De weekcandle duidt nu op voortzetting van de daling. Indicatoren zijn matig.

Weekgrafiek AEX (logaritmisch)

20150614aexwlog

Tot nu toe steun op lijn A.

Verwachting Deze week een uitgebreide analyse van de daggrafiek. Voor komende week meeste kans op lager. Dat ook omdat de rente zo aan te grafiek te zien blijft stijgen, de obligatie-grafieken dalen verder. En uiteraard is Griekenland de joker-factor.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email