Nieuwsbrief van 14 juli 2014

Vooruitzicht voor deze week: Bodem in zicht! 

Analyse 14 juli 2014

Lezers, vorige weekend  gaf ik aan dat de AEX en de DAX vanuit technisch oogpunt nog wat hoger konden, maar dat me dat gezien alle fundamentele ontwikkelingen wel verbaasde. De technische verwachting kwam geheel niet uit: de fundamentals wonnen deze keer overtuigend. Het enige technische signaal dat duidde op verzwakking was de wat divergerende RSI. De rest wees nog omhoog.

Weekgrafiek AEX

20140712AEXw

De weekgrafiek kent nu een duidelijke top. Steun bij lijn BM op 401 lijkt onwaarschijnlijk. Steun lijn D is bij 384. Ergens tussen 401 en 384 zal het worden. De indicatoren staan nog in de positieve zone. Zakken tot 384 lijkt nu nog niet nodig.

Daggrafiek AEX

 20140712AEX

Zo. 15 punten eraf in een week. Daar houd ik van, eindelijk beweging. Omhoog of omlaag maakt me niet veel uit, maar dat hangen rond de 400 is niet erg motiverend. De vraag is nu: waar komt de bodem, die staat er nu nog niet, al  wordt het rond 403 voorzichtig al geprobeerd. Bij een bodem boven lijn Dm – de middellijn van trendkanaal DD2 – blijven we in de bovenste helft van het trendkanaal. Die lijn loopt volgende week bij 397-399. Bij een bodem boven 383 verlaten we de bovenste helft maar blijven we wel in het gehele trendkanaal.

Geen misverstand dus: er ging even flink wat af maar de uptrend is nog ruim in stand.

Daggrafiek S&P500

20140712SPw

Veel en veel beter, de VS corrigeerde nauwelijks. Men heeft daar enorm gestimuleerd en de economie komt weer op gang.

Verwachting
We corrigeren binnen de uptrend. Zolang de uptrend in stand blijft kan het positivisme ieder moment weer terugkeren. Zie ook de VS. We moeten dus wachten tot er een bodem staat en dan weten we meer. Pas als die bodem erg laag wordt moeten we de situatie opnieuw beoordelen.

De kracht van de daling was deze week zodanig dat een bodem op 403 niet waarschijnlijk is. De economie in Europa blijft wankel. Een bodem bij 398 lijkt mogelijk, maar de index moet dat eerst nog laten zien. Deze week zullen we de 398 wel zien, het is spannend wat daar dan gebeurt.

 Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email