Nieuwsbrief van 14 augustus 2016

Analyse weekend 14 augustus 2016

AEX-verwachting: Hoger, met afkoeling op korte termijn

Daggrafiek AEX:

Dag

Dinsdag 2 augustus vond de AEX steun bij 437 op MA200 en bij trendlijn C. Vanaf dat punt ging het recht omhoog naar 454. We zien in de daggrafiek dat de correctie binnen de lijnen Z..Z4 is afgelopen. Sterker nog, we kunnen weer een stijgend kanaal tekenen: EF. Wanneer we goed kijken dan zien we echter dat in EF wel sprake is van een duidelijk hogere bodem, maar niet van hogere toppen. Er zijn drie toppen bij 455 en de 458 lijkt de weerstand. We kunnen dus ook zeggen dat we ons in driehoek lijn E – lijn over toppen 455 bevinden. In dat geval is het een stijgende driehoek en ook dat geeft meestal een hoger vervolg. De indicatoren staan aan de positieve kant maar ze zijn niet erg overtuigend. De RSI weet niet overbought te raken en lijkt eigenlijk al te toppen.

Weekgrafiek AEX:

Week

Hier konden de lijnen Z en P weg. Dat maakt alles flink eenvoudiger. We stijgen nog steeds in kanaal BB2. We hebben een mislukte uitbraak boven B2 gehad maar tot nu toe leidt dat niet tot een doorbraak aan de onderkant. Met gearceerde lijnen heb ik de stijgende driehoek aangegeven.  Een uitbraak naar boven is waarschijnlijk. Ook hier is de RSI niet overtuigend, voor een uitbraak moet die nu toch echt boven zijn weerstand komen. Ook de RSI is in een stijgende driehoek…

Weekgrafiek Bund:

Week Bund

Dit stijgt maar door. Verwachting: nog hoger. Rente nog negatiever.

Weekgrafiek EUR/USD:

Week Euro

Blijft kabbelen tussen 1,05 en 1,15. Verwachting: verder kabbelen. Totdat er opeens iets gebeurt.

Verwachting Het sentiment is positief. De meeste kans is een hoger vervolg. Met name de weekgrafiek geeft meeste kans naar boven. Vanuit de daggrafiek gezien is de weerstand op 458 zwaar en lijkt de RSI nog niet te willen overtuigen. Maw:  afkoeling op korte termijn – komende week – blijft mogelijk binnen een verder positief beeld.

 Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email