Nieuwsbrief van 13 maart 2016

Analyse weekend 13 maart 2016

AEX-verwachting: flink hoger de komende weken

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was hoger en er kwamen vier puntjes bij. Ik had het idee dat er veel meer bij was gekomen maar het blijken er toch maar vier te zijn. Was ik niet de enige die in de war was. Donderdag bewoog de AEX eerst naar 450 en toen terug naar 430. Eerst blij met Draghi, dan teleurgesteld. First move, false move. Maar vrijdag toch weer flink omhoog. De candle van donderdag zette in het circeltje een top op een duidelijk punt: bij trendlijn Z, bij MA 200 en bij weerstand 448. Dat is nu dus de top. De bodem was op steun 430. TA rules. De AEX is nu boven het 62%-Fib niveau en we kunnen dus doorstoten naar 100% herstel op 475. Er staan nu twee sterke bullish patronen. Onder de november top op 475 en de laatste top op 450 zien we min of meer onder lijn Z als neklijn een onregelmatig, omgekeerd kopschouderpatroon. Het patroon is niet fraai, de rechterbodem is lager dan de middelste bodem (de officiële “kop”). Hoe dan ook, het koersdoel zou boven de 500 zijn. Het andere patroon is ook een onregelmatige omgekeerde kopschouder, maar dan met als neklijn de horizontale weerstand 448. Doel ook boven de 500 zodra we boven die 448 komen. De indicatoren staan goed en draaien naar boven, de RSI kan afrekenen met weerstand op 62.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

De banden stijgen, er is in elk geval ruimte naar 450.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

De candle van deze week heeft een klein lichaam en lange schaduwen. Het is toch een voortzettingscandle, voortzetting van de recente stijging. De weekgrafiek blijf ik wat twijfelachtig vinden. Nog steeds blijven de indicatoren achter, de RSI lijkt te gaan toppen? De weerstand bij 447 staat nog.

Weekgrafiek AEX (gewoon) MACD:

Week MACD

Evenals vorige week, de MACD geeft wel een crossing, maar in het negatieve gebied. De coppock is zwak. Het duurt nog wel even voor die MACD boven nul komt.

Daggrafiek EUR/USD (gewoon):

Dag euro

Ook bij de euro was het na Draghi first move, false move: eerst omlaag (zoals door de markt verwacht) en dan toch omhoog. Beweegt nu een jaar zijwaarts, huidige beweging licht stijgend. Moet nog zien of we boven de laatste top kunnen komen.

Verwachting Opnieuw wijzen meer dingen omhoog dan omlaag. De patronen in de daggrafiek doen vermoeden dat we wel eens flink hoger kunnen gaan de komende weken. Intussen is de korte termijntrend – de lijnen Z – wel nog dalend. En de weekgrafiek aarzelend. Maar voor komende week is de daggrafiek positief.

Tenslotte een aanvulling op mijn negatieve woorden over de markt vorige week. Wat ik ziek vind aan de huidige markt is het stijgen op economisch slecht nieuws. Want dan komt er meer steun. Een markt die meer geeft om steun dan om economie vind ik ziek. Intussen zien we de patiënt voorzichtig beter worden.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email