Nieuwsbrief van 12 oktober 2014

Analyse weekend 12 oktober 2014

Daggrafiek AEX
De analisten die vorige week vrijdag meenden dat er een bodem was gezet zaten er naast. Zoals verwacht gingen we verder naar beneden.  En erg hard ook. Vrijdag nabeurs daalde de VS nog verder: ga er maar vanuit dat we nu op 394 dus precies op lijn D staan.

20141012AEX

Weekgrafiek AEX
Een erg stevige candle naar beneden. Vorige week verwachtte ik dat we op weg waren naar lijn Bm. Nou euh.. we braken daar meteen doorheen en zijn nu al aangekomen bij lijn D, nog sneller dan de verwachting.

20141012AEXw

Daggrafiek DOW
Het bijzondere van afgelopen week was eigenlijk dat nu ook eens een keer de VS hard daalde. Dat zien we niet vaak. De DOW daalt momenteel en we zien nog geen bodem. Ik heb om vorige bodems bij de DOW een cirkel gezet. Uit het niets verschijnt er opeens een positieve candle, je weet niet wanneer.  Of wel? Kijkt u bij die bodems eens naar het patroon van de stochastics. We zien daar bij een lage stochastics even een opveren, dan nog even terug en dan het echte herstel. De huidige stochastics staat nog niet zo laag en is nog niet eens aan het eerste opveren begonnen. En dus… zien we nog geen bodem.

20141012DOW

Weekgrafiek DOW

Een bizarre grafiek. Extreem opgelopen vanaf 2009 tot zelfs boven lijn A. Ook vanuit historisch perspectief staan we enorm hoog. We dalen nu terug naar lijn A met dalende indicatoren. Houdt A of gaan we op weg naar lijn E?

20141012DOWw

De omgeving
De DAX daalde nog veel harder en heeft de opgaande trendlijn vanaf september 2011 gebroken.
De EUR/USD wist toch een bodem te zetten op 1,25. Ik verwacht een nieuwe test van deze bodem,  misschien houdt hij wel.

Verwachting
Technische analyse is net ietsje meer dan de huidige lijn doortrekken. Maw: we dalen nu hard maar mogen we deze week misschien een bodem verwachten? Bodems komen vaak onverwacht. Een sterk argument voor een bodem is dat we op steunlijn D (week- en daggrafiek) zijn aangekomen. En die D is een belangrijke steunlijn!
Maar er pleit ook veel voor verder dalen: de DOW daalt, de DAX is door de trend gezakt, de indicatoren geven nog geen bodem aan, en: het daalt hard dus het sentiment is erg slecht.
Zo dicht bij een belangrijke steunlijn is de verwachting voor komende week lastig: we moeten rekening houden met pogingen om hier te bodemen. Gezien de argumenten die pleiten voor een verdere daling wordt dat niet eenvoudig. Ik houd er zeker rekening mee dat we onder lijn D komen. Misschien maar eventjes, als deel van een bodemproces. Of toch voor langere tijd? Zo sterk zijn de economieën momenteel niet…

 

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_53b7e92897b28_bestsellers” cat_id=”6″ name=”test2″ sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email