Nieuwsbrief van 12 juni 2016

Analyse weekend 12 juni2016

AEX-verwachting:  de klad zit er in, dus lager.

Daggrafiek AEX:

Dag

De verwachting hield in dat het beeld niet erg duidelijk was , maar dat ik hoger de meeste kans gaf. Als we niet zouden stijgen dan blijft er in de AEX nog steeds een potentiele kop-schouder staan. Welnu, dinsdag stegen we nog tot 452 maar daarna kwam flink de klad erin. Ten opzichte van vorige week verloren we bijna 10 punten om te sluiten op 435,7. Daarmee werd het gapje toch gesloten. We kwamen wederom terug in dalende trend ZZ2. Er was nauwelijks sprake van een uitbraak boven Z dus is er ook nauwelijks sprake van een valse uitbraak waar we rekening mee moeten houden. Er werd een iets lagere top neergezet in de reeks dalende toppen. De indicatoren draaien naar beneden, de correctie is nog niet echt voorbij. De MACD crosst ook en we zijn neerwaarts door de middellijn van de Bollinger bands gebroken.

Weekgrafiek AEX:

Week

Nu staat er wel een toppatroon. Een dubbele top zelfs. 452 is voorlopig de uit te nemen top. Steun is er van lijn C volgende week bij 429 en daarna de vorige bodem op 425. Indicatoren staan nog tamelijk hoog maar draaien wel wat naar beneden. Grote beeld in de weekgrafiek blijft de uptrend BB2 of CC2.

Weekgrafiek DOW:

Week DOW

De DOW bleef gewoon hoog. Er staat een klein topje nu maar indicatoren staan nog hoog.  Minder angst voor Brexit over de oceaan.

Verwachting De markt is wat bezorgd en kan nog wat lager. De daling op vrijdag was flink en onverwacht. Terwijl de olie nu vrij goed ligt. Men is bang voor Brexit hoor je het meest. Maar de blijvend lage rente begint ook op de zenuwen te werken. Zo sprak ook Zalm zich vrijdag duidelijk uit tegen dit beleid. Het besef dat dit niet werkt en vooral het besef dat Draghi cum suis eigenlijk niet veel meer kan doen begint door te dringen. Misschien moeten ze in Frankrijk toch eens iets anders verzinnen dan staken.

 Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email