Nieuwsbrief van 12 juli 2015

Analyse weekend 12 juli 2015

AEX-verwachting deze week: een positief scenario heeft de meeste kans

Daggrafiek AEX

20150712AEX

Technisch is het best fraai, al is het een chaos geweest de laatste weken. Grieken wel, Grieken niet. En China ook nog. Fraai is dat het koersdoel 455 dat ik wekenlang genoemd heb, inderdaad werd aangetikt. Het is het eerste Fib-niveau van de grote stijging 366-510 en een correctie die minimaal verwacht mocht worden. Fraai is ook dat dit niveau, samen met de MA 200 (de kronkellijn) de – voorlopige? – bodem vormde. Voor de daling 510 -455 heb ik ook de Fib-lijnen getekend, in rood.  We zijn nu 50% hersteld. Komt daar bij 482 weerstand? Niet waarschijnlijk.

De grafiek zit vol met gaps, we moeten het er maar mee doen. Ik kan niet alle gaplijnen intekenen, dat wordt nutteloos.

Technisch is de situatie duidelijk. De driehoek bovenin D2-Z is overgegaan in dalend kanaal Z-Z2.  Van de indicatoren meldde ik vorige week het uitbodemen en nu draaien ze naar boven. We kunnen dus nog wat verder stijgen. Weerstand is er op 482, daar zijn we zo doorheen. Maar dan volgt weerstand 486, die vind ik belangrijk voor de korte termijn. Lagere top of niet?

Weekgrafiek AEX (gewoon)

20150712AEXw

Zoals vorige week verwacht werd de onderkant van de vlag bij 460 opgezocht. Daarna flink herstel. Indicatoren nog steeds matig.

Weekgrafiek DAX (gewoon)

20150712DAXw

De stijging in kanaal MN is versneld naar kanaal PQ. Nog geen erg duidelijk kanaal, lijn Q heeft maar een raakpunt. Het kan ook nog de nog steilere lijn V als basis worden.  Hoe dan ook, een krachtige uptrend. Met nu overduidelijk een vlag.  Als we boven Q komen breken we uit die vlag en kan er dus een versnelling naar boven komen. Dan is het feest. De indicatoren in de weekgrafiek overtuigen echter nog niet.

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon)

20150712EUw

Ook al hier een vlag, er zou dus nog een forse daling kunnen volgen. Zover is het echter nog niet, voorlopig is de daggrafiek aan het bodemen. De daggrafiek brak begin van de week door zijn steun (Grexit leek toen aanstaande) maar herstelde daarna flink (geen Grexit).

Verwachting We zien in AEX en DAX al lange tijd een sterke uptrend, die de afgelopen weken is gaan versnellen. Binnen die versnelling is na maart vanaf  510 een correctie begonnen. Die correctie is nog niet voorbij. De daggrafiek daalt voorlopig in ZZ2 en het is dus mogelijk dat er een lagere top komt, bij voorbeeld bij 486. En dan weer een lagere bodem, bij 450 bij voorbeeld.

Als ik eerlijk ben: het positieve scenario heeft de meeste kans en wordt door de meeste analisten genoemd.

Gevoelsmatig ben ik zelf meer een beer. Het is dansen op de vulkaan als je het mij vraagt: – Griekenland  is niet opgelost, nee, de noodhulp wordt voortgezet. Dit gaat ons nog veel geld kosten. – De bubble in China klapt. De overheid heeft ingegrepen en de val kunstmatig gestopt. – De grote economieën groeien zeer matig, ze liggen allemaal aan het infuus van de centrale bank. – Alles drijft op schulden.

Maar voorlopig blijven alle steungelden naar de aandelen vloeien en de rente laag houden. Daarom heeft het scenario richting 450 de meeste kans. Alleen is er ook die vlag in de euro… gaat die nog verder onderuit? En dan?

Voor ons is het voorlopig simpel: komen we boven lijn Z of blijven we eronder? Lagere top bij 486 of niet? Deze week letten op 486 en lijn Z bij ongeveer 493.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″

Print Friendly, PDF & Email