Nieuwsbrief van 11 oktober 2015

Analyse weekend 11 oktober 2015

AEX-verwachting deze week: omhoog naar koersdoel 450

Lezers, de verwachting was:  “Ik vermoed dat de analyse voor u wel duidelijk is: we zijn steun aan het zoeken.  Er is een bodemingsproces gaande.  Daarom is de verwachting voor komende week ook in principe: licht herstel. Maar het is bodemen in een zwaar negatieve omgeving. Elk moment kan een nieuwe klap komen en ja: dat kan ook nog deze week!” Welnu, maandag openden we fors hoger, op 430 tegenover de 422 op vrijdag. Geen gap, het paste binnen de candles. Maandag stegen we door naar plus 3,5% en sloten op 437. En dat alles doordat men vrijdagavond in de VS had bedacht dat de cijfers slecht waren, maar dat dat ook weer goed nieuws was: uitstel renteverhoging.

Het verwachte “lichte herstel” werd dus een niet-verwacht fors herstel. En daarmee is ook het hele beeld veel minder zwak geworden en een nieuwe klap naar beneden minder zeker. Na maandag werd het rustig en kwamen er in de week nog vier puntjes bij.

Daggrafiek AEX

Dag

De daggrafiek is gelukkig veel eenvoudiger geworden. Heel wat lijnen konden weg.  We bewegen tussen 504 en 402, maar u wilt het waarschijnlijk wat preciezer hebben. De dubbele bodem bij 402 is door deze stijging bevestigd, dus 402 is voorlopig de bodem. De vraag is nu: waar ligt de volgende top? 9 september was er een top bij 450. De zone rond 450 kan dus lastig zijn. We zijn nu boven de 38% -Fibonacci gekomen en dus is een verdere stijging naar de 50% bij 453 mogelijk. Dus laten we die 50% afwachten: is 453 de bovengrens of lukt het daarboven te komen? Indien er in de buurt van die 450-453 een top komt dan bewegen we voorlopig zijwaarts.

Verder zien we in de daggrafiek dat we weer terug zijn gekomen in ons hoofdkanaal: de uptrend DD2. Tevens is dalend kanaal Z2Z3 voorlopig verlaten, we bewegen nu weer in dalend kanaal ZZ2. Op de langere termijn zal hier een beslissing moeten komen: we blijven in stijgend DD2 of in dalend ZZ2. Of we blijven in minder stijgend kanaal GG2 want daarin bevinden we ons ook nog…   De indicatoren zijn een stuk positiever geworden. Het is lastig in te schatten of ze nu klaar zijn met stijgen. Waarschijnlijk willen ze nog wel wat hoger na eerst even een paar dagen wat gas terug.

Weekgrafiek AEX (gewoon)

Week

Vorige week waren de indicatoren in de weekgrafiek nog uitermate zwak en was er daarom nog steeds druk op lijn C. Nu is het beeld veranderd en is lijn C duidelijke steunlijn gebleven. Er is verder horizontale steun op 410 en ook nog steun onder de lichamen van de candles zo rond 421. Staan de indicatoren na deze week nu sterk? Nee. Ze staan allemaal nog laag en een tweede test van lijn C zo rond de 410 blijft goed mogelijk. Alleen is het beeld nu zo dat er meer kans is dat lijn C het dan wel gaat houden. Weerstand zien we ook hier rond 450. En de RSI heeft een weerstandslijn waar hij nog boven moet zien te komen.

Verwachting Het is allemaal rustig geworden. En, zoals vorige week al werd aangestipt: men haalt alles uit de kast om tot een eindejaarsrallye te komen. Daar is de grote partijen veel aan gelegen: met een plus het jaar uit. Hoewel ik een rustige week verwacht is het vanuit de TA toch weer spannend: de 450 is een vrij cruciaal niveau. Daarboven kunnen we weer omhoog gaan kijken, de indicatoren in de daggrafiek komen dan echt hoog. Komt er echter een top rond 450 dan wordt het of zijwaarts of we gaan alsnog verder met de daling. Verwachting voor deze week: topvorming rond 450. En dan maar eens zien. De economische berichten blijven slecht maar men vat dat op als “positief.”  We moeten maar afwachten hoe lang men zichzelf voor de gek blijft houden.  Het kwartaal-cijferseizoen is begonnen., ook dat wordt spannend.

Een goede beursweek toegewenst! – Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_556865bbc8c6f_bestsellers” cat_id=”6″ name=”link” sub_id=”” title=”Beleggingsboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email