Nieuwsbrief van 10 mei 2015

Verwachting AEX: de markt is onrustig, hou rekening met een verdere daling.  

Analyse weekend  10 mei 2015

Daggrafiek AEX

20150510AEX

Vorige week vrijdag stonden we op 487,80. Vanwege de duidelijke top in de weekgrafiek – maar met  een uptrend die wel intact bleef – verwachtte ik lager voor deze week.
Nou, we gingen ook hard lager. Tot op de donderdag  470 toe, dus 18 punten lager. Maar donderdag werd ook een omkeerdag. Na het lichte herstel op donderdag knalde het werkelijk op vrijdag. Waarna we warempel drie punten HOGER de week uitgingen op 490,8…

Het levert dus wederom een wilde daggrafiek op. De markt is onrustig. De DAX had vorig weekend een duidelijk kop-schouder-patroon en de AEX iets dergelijks met een heel klein rechterschoudertje of anders was het een driehoek-patroon. Hoe dan ook, de stijging vrijdag was bij DAX en AEX tot boven de neklijn van het patroon en daarmee is het patroon officieel ongeldig geworden.

De vorige bodem was op de neklijn, dus op 480/481. Er is nu een lagere bodem gezet, op 470. Daarmee is in elk geval de heel steile uptrend TT2 gebroken. De AEX is nu weer op weg naar de dubbele top op 510.  Komen we daar? Ik weet het niet. Het is vanuit de RSI en de Stochastics mogelijk, die kunnen vanaf hier verder naar boven draaien. De niet-getoonde MACD staat echter negatief en is dalende. Kortom, waarschijnlijk vind ik die 510 niet.
Maandag gaan we waarschijnlijk verder stijgen, dat geeft de grafiek nu aan en meestal is maandag positief. De weerstand van het gap op 492,2 zal wel makkelijk worden genomen. Maar de bovenkant van het gap op 496? Weet ik niet. Ergens in de zone 496-500 een top zou ik logisch vinden.

Weekgrafiek AEX
20150510AEXw

Iedereen roept nu dat er een bodem in de weekgrafiek staat. Kan aan mij liggen, maar ik ben niet overtuigd. Ik vind de candle van deze week geen echte hammer maar een twijfelachtig iets. De daling zou ook kunnen doorgaan.  De indicatoren staan nog hoog maar zijn wel dalend. Niet al te sterk al met al.

Daggrafiek DAX
20150510DAX

De DAX en de AEX lijken nu weer sterk op elkaar. Ook de DAX kan weer hoger begin van de week, maar hoever?

Verwachting
In de daggrafieken is een lagere bodem gezet. Die bodem staat. Maar de vraag is nu: waar komt de top? Voorlopig ga ik uit van een top tussen 495 en 500. Waarna de daling voortgezet zou kunnen worden. Zeker de weekgrafiek vind ik nu toch verzwakt.
NB: let niet alleen op de EUR/USD maar zeker ook op de rentes…. De stijgingen daar zijn ongekend, nog nooit vertoond. De Bund donderdag 70% (ja, 70%). Van niets naar ietsje meer. Maar toch.

Een goede beursweek toegewenst!

– Franciscus

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email