Nieuwsbrief van 10 april 2016

Analyse weekend 10 april 2016

AEX-verwachting: bij een uitbraak uit de wig kan het hard naar beneden gaan

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was: “Het ziet er naar uit dat we weer wat schommelen tussen 430 en 440. Wat meer kans op korte termijn richting 430 dan richting 440. Maar al met nogal zijwaarts.”

En zo geschiedde. Maandag stegen we en werd 440 bereikt. Dinsdag daalden we tot 426: dus iets meer druk op de onderkant. En we sloten in het midden op 434: onveranderd voor de week!

De feiten in de daggrafiek: weerstand op 448. Steun deze week gemaakt op 426, zijnde ook het 50%-Fib-niveau. Op weg naar 62%-Fib-niveau op 438. Dalend binnen lijnen Zt/m Z4. Bezig met omgekeerd kop-schouder patroon onder 448. Vormen de laatste vier candles een vlag? Indicatoren slapjes.

Daggrafiek AEX MACD:

Dag MACD

 MACD en Coppock langzaam dalend. MACD kan nog naar boven draaien.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

De banden bewegen zijwaarts, de grafiek dus ook. Er werd steun gevonden op de onderste band en we bewegen nu naar de middellijn.  De middellijn daalt, ik verwacht deze week weerstand op 438 hetgeen ook het Fibonacci-niveau is.

Daggrafiek DAX:

Dag Dax

Sinds april 2015 dalend binnen Z,Z2,Z3. Het groepje candles van de afgelopen week oogt net wat zwakker dan dat van de AEX. De Indicatoren ook wat zwakker: van de DAX verwacht ik geen steun komende week.

Daggrafiek DAX-future:

DAX30 Full0316 Future

Niet helemaal hetzelfde als de DAX-index, de blauwe lijen lopen hier wat duidelijker.

Daggrafiek DOW:

Dag DOW

VS doet het de laatste tijd weer beter dan Europa. Hier meer kans naar boven.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

Er gebeurde niets. We blijven corrigeren binnen de blauwe lijnen en consolideren onder de weerstand 447. De daling zet nog niet door, maar veel reden om te stijgen is er niet. Wat verzwakking lijkt mogelijk.

Verwachting Weinig tekst deze week, weinig veranderd. Het oogt allemaal wat suf. De DAX lijkt wat zwakker, de VS wat sterker. Weten we nog niet veel. De AEX lijkt op weg naar wat hogere koersen, zo richting het Fibonacci-niveau bij 438. Als we daar komen zijn de indicatoren ook weer wat beter en wordt het beeld ook weer wat positiever.

Daar staat tegenover dat de weekgrafiek toch overwegend zwak is. Stijgen we maandag en dinsdag niet dan moeten we opletten of de vlag van de laatste dagcandles neerwaarts wordt verlaten. Zo ja, dan is dat een negatief signaal. En op de achtergrond speelt de maandgrafiek: wanneer breken we naar beneden uit de wig? Hat kan dan opeens hard gaan.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email