Nieuwsbrief van 1 september 2014

Analyse week 1 september 2014

Maandgrafiek AEX
De maand is om, we kijken naar de maandgrafiek.

20140829AEXm

Vanaf juni 2012 stijgt de AEX door. In een vrij smal kanaal, maar gestaag. De indicatoren staan hoog en lijken hoog te willen blijven.  We kwamen in augustus even op 388 en daarmee onder lijn D. Maar het herstel was krachtig en daardoor is de candle van augustus ook een sterke candle die op een vervolg naar boven wijst. Niets wijst op een daling – behalve dan lijn A die zeer nabij is.

Weekgrafiek AEX
De candle van afgelopen week is wederom flink positief en de indicatoren zijn wederom verbeterd. Ze wijzen alle drie omhoog.

20140829AEXw

Daggrafiek AEX

Jawel, vrijdag stonden we de hele dag onder de weerstand op 413 maar in het laatste half uur werden we netjes erboven gezet. We kunnen het toeschrijven aan een opening in de VS die meeviel. Meeviel? De hele dag stonden de futures voor de VS flink hoog maar toch werd het na de opening in de VS even rood. Oei. Dat “meevallen” was dus: niet rood blijven. Zo zien we maar weer: het geringste – een plusje van 015% – is al genoeg reden voor een feestje.

20140829AEX

De omgeving

De grafieken in de VS blijven het goed doen. Ze zien eruit als een streep omhoog. De DAX blijft duidelijk achter en lijkt te toppen. De Cac40 lijkt nu weer op de AEX en is nu dus positief.

Verwachting
Vanuit de analyse is het simpel. Alles wijst omhoog en in de daggrafiek zijn we op weg naar 420. De AEX heeft even geaarzeld bij de weerstand op 413 maar dat hoort ook zo.
De hele wereld staat in brand en de economie is in Europa niet vooruit te branden. Het woord Japanscenario valt steeds vaker. Maar de technische verwachting is onmiskenbaar: hoger.
U begrijpt dat ik toch zoek naar een toppatroon. Maar dat is er nog niet. Misschien komt het deze week: we zijn immers vlak bij lijn A, in de weekgrafiek loopt die op 418. De RSI in de weekgrafiek is bij lijntje a en kan daar weerstand van ondervinden. De DAX is aan het toppen. Maar meer argumenten heb ik niet….. de verwachting is dus: hoger. En als ik eerlijk ben: met dit beeld gaan we binnenkort door lijn A heen. Ook dat nog.

Print Friendly, PDF & Email