Nieuwsbrief van 1 juni 2014

Analyse AEX 2 juni 2014:

Twee weken geleden stonden we op 399,5 en was de korte-termijn beweging dalend. Op basis van de stijgende trend en de positieve omgeving durfde ik toch te verwachten dat de kans op rustig verder doorstijgen het grootste was. Dat kwam uit, we staan nu op 407.

Maandgrafiek

20140531AEXM

De maand is om, we kijken naar de maandgrafiek. Een mooi plaatje en behoorlijk goede indicatoren. Je zou mogen aannemen dat we lijn A wel halen. Lijn A is dalend, dus dat is dan “ongeveer” 420. Kanaal DD2 lijkt erg smal maar op maandbasis kan dat wel, een kleine candle is hier toch nog 15 punten.

Daggrafiek

20140531AEXD

Tja. Daar staan we dan, weer bij de weerstand van de laatste toppen. Met daarboven een langjarige weerstand bij 413 en daarboven dan lijn A bij ongeveer 420. Met een grafiek die dagelijks zo’n 0,2 of zelfs wel 0,3 punt stijgt. Het is slaapverwekkend allemaal. De indicatoren staan goed maar of die RSI ooit overbought gaat worden? Bij dit tempo?

De omgeving

De DAX is zoals verwacht uitgebroken. De S&P 500 is uitgebroken. De DOW en de Nasdaq staan op het punt van uitbreken.

Verwachting

De omgeving doet het duidelijk beter dan onze AEX. De DAX heeft er zin in en de 10.000 is erg dichtbij gekomen. De AEX stijgt met hangen en wurgen. De laatste dagen gebeurde er eigenlijk niets. Op basis van de daggrafiek van de AEX zou je denken dat de rek er bijna uit is en dat een doorbraak van 408 lastig wordt. De volumes stellen ook niks voor. Terug naar 400 kan makkelijk.
Maar: de maandgrafiek is wel mooi en de omgeving blijft maar doorstijgen. Ook daar nogal rustig, maar er lijkt geen alternatief. Toppatronen staan er nergens: voorlopig toch weer de meeste kans op rustig verder stijgen dus.

EXTRA: Goud en Zilver

Een groot aantal lezers vroeg vorige keer om Goud en Zilver. Daarom deze keer een extra analyse van deze twee edelmetalen.

Analyse Goud en Zilver

 

ARCHIEF Voorgaande nieuwsbrieven

 

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

 

Print Friendly, PDF & Email