Nieuwsbrief 15 juni 2014

Analyse AEX 15 juni 2014:

Vooruitzicht voor deze week: Twijfel in de markt!

Lezers, de verwachting was: “zonnig”. Misschien gelooft u het niet, maar de verwachting kwam wederom uit want we stegen van 413,3 naar 414… Fijn.

Maar het voelt natuurlijk als een week waarin een correctie begon. Van een top dinsdag op 415,9 daalde de AEX naar 414. Is dat de bedoelde correctie? Nee, dat is peanuts. Maar we moeten niet vergeten dat de AEX deze week de witte raaf was. Dat gebeurt zelden, maar nu wel. De top op dinsdag werd zelfs gezet terwijl Europa en de VS rood stonden. U ziet het dus niet aan de AEX, maar om ons heen was er overal sprake van een kleine correctie. Bij de S&P had ik die ook al verwacht, die grafiek kon moeilijk elke dag groen blijven.

Daggrafiek S&P500

20140615SP

Zonder meer een dolle boel, maar deze week dus toch gedaald. De vraag is nu natuurlijk: zet deze correctie verder door of hervatten we de stijging? De RSI is onder lijn a gekomen en de stochastics lijkt lager te gaan. Wat meer correctie richting 1900 is het meest waarschijnlijk. Maar het blijft natuurlijk een stevige uptrend. Dus de correctie kan beperkt blijven en de stijging kan elk moment worden hervat.

Weekgrafiek AEX

20140615AEXw

Deze week een doji, een twijfel-candle. En precies bij lijn C2 (waarvan ik ooit beweerd heb dat hij weinig belangrijk is…). De RSI is twijfelend, de stochastics en de DI zijn positief.

Daggrafiek AEX

20140615AEX

Even wat moeite met lijn E2. Alle indicatoren nog heel positief, RSI ruim boven lijn a gebleven. Dit kan nog steeds hoger.

De omgeving

In Irak en Oekraïne werd de aanleiding gevonden om maar eens te corrigeren. Voor de VS zat dat er aan te komen. Het bleef echter bescheiden.
Zilver kwam toch weer boven de 19. Het is daar spannend. Is er nu een bodem gezet?
De GBP/USD is ook spannend. Leek even bij de langetermijn weerstand 1,70 terug te vallen. Maar nee, het steuntje op 1,67 hield en met kracht wordt nu de 1,70 opnieuw aangevallen. Zo te zien gaat 1,70 eraan. We zien bij meer paren een verzwakking van de dollar. De economie groeit nu in de UK wat meer dan in de VS, tot veler verrassing want Engeland werd lang als “ziek” gezien. Wel vreest men voor een huizen-bubble in Engeland. Londen is schreeuwend duur.

Verwachting

Eigenlijk verwacht ik zo’n beetje hetzelfde als afgelopen week. VS kan nog wat lager, AEX kan toch nog wat hoger. Meest waarschijnlijk is dat het weer slaapverwekkend wordt. Eerlijk gezegd: ik hoop dat ik me vergis. Beweging is welkom.

ARCHIEF Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde posities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email