Geld verdienen met de wekelijkse beursanalyse Eurofuture

Je bent hier:
sqr031-col1
sqr031-col2

Hoe kunt u op de juiste manier inspelen op de wekelijkse beursverwachting die u elk weekend in uw mailbox krijgt?

Wij geven u een aantal voorbeelden hoe u met opties kunt verdienen aan de wekelijkse analyse van Franciscus Roorda:

A. Bij een verwachte stijging:

1. Een call-optie op de AEX kopen

2. Een put-optie op de AEX verkopen/schrijven

B. Bij een verwachte daling:

1. Een put-optie op de AEX kopen

2. Een call-optie verkopen/schrijven

Eerst meer weten over opties? Een leerzame cursus over opties: kijk hier

Liever een boek? kijk hier

C. Bij een zijwaartse markt:

Als verwacht wordt dat de markt de komende week zijwaarts zal gaan, dan is uw kans om aan dergelijke markt te verdienen het grootst bij het schrijven van zowel een call- en put-optie aan beide zijden van de AEX. Deze methode wordt hieronder verder uitgelegd.

Daarvoor noemen wij de volgende twee strategieën, waarbij u ervoor kunt kiezen om het risico wel of niet af te dekken:

  1. Risico niet afdekken:

In een zijwaartse markt kunt u zowel aan de bovenzijde van de AEX als aan de onderzijde van de AEX een (week)optie verkopen (=schrijven). Doe dat op een veilige afstand, waarvan u op basis van de wekelijkse analyse zelf ook de verwachting hebt dat die grens de komende week niet zal worden gehaald. Als u dat doet, dan incasseert u de volledige premie van de call- en de putoptie als de AEX die week binnen de verwachte grenzen blijft. Deze constructie heet een short-strangle.

Een voorbeeld: Stel dat de AEX op 760 punten staat. En stel dat verwacht wordt dat de AEX eind volgende week niet boven de 770 punten staat en niet onder de 750 punten. Dan zou u kunnen overwegen om een call AEX 770 en een put AEX 750 te verkopen (=schrijven). U heeft dan een marge van 20 punten waarbinnen de AEX die week mag bewegen. U ontvang daarvoor premie die u mag houden als na expiratie eind van de week de AEX inderdaad binnen de grenzen van 750 en 770 is gebleven. Uw risico is dat de AEX toch flink gaat bewegen en na een week toch buiten de eerder aangegeven grenzen van 770 en 750 eindigt.

2. Risico wel afdekken:

Als de AEX van het eind van de handelsweek toch buiten de hierboven genoemde grenzen expireert, dan bestaat er een kans op verlies. Uiteraard kan de AEX maar aan 1 kant expireren, dus de ontvangen premie van goede kant compenseert doorgaans (een deel) het eventuele verlies van de “foute” kant.

Als u toch het risico van het doorbreken van een van de grenzen financieel wilt afdekken, dan kunt boven de geschreven call en onder de geschreven put een calloptie resp. een putoptie kopen, met dezelfde expiratiedatum als de geschreven opties. Concreet betekent dat dat u bijvoorbeeld aan de bovenkant een call AEX 780 koopt en aan de onderkant een put AEX 740. Het kopen van deze opties vermindert natuurlijk het totaal van de opbrengst van de ontvangen premie op de geschreven opties, maar u vermindert het financiële risico als de AEX toch opeens naar boven of beneden mocht uitbreken. Deze constructie heeft een Iron Condor. Het opzetten van een Iron Condor kan in een niet al te beweeglijke markt een lucratieve manier zijn om wekelijks geld te verdienen met een redelijk veilige strategie.

Wat is het risico?

De twee strategieën die hierboven beschreven zijn, kunt u het beste toepassen in een zijwaartse markt. De AEX kent altijd perioden waarin de index nauwelijks beweegt en dus per saldo in een week zijwaarts gaat. Het gaat mis als tegen de verwachting in de AEX toch opeens naar boven of beneden uitbreekt en op de expiratiedatum boven de 770 of onder de 750 staat. U moet voor uzelf een inschatting maken hoe groot die kans op basis van de weekverwachting van Eurofuture en of dat ook uw eigen kijk op de beurs over een week is en op basis daarvan besluiten voor welke optie-constructie (Short-strangle of Iron Condor) u kiest.

Beleggen met opties ingewikkeld?
Nee, maar er is wel een leercurve.
Winstgevend beleggen met opties is prima mogelijk, maar dan moet je wel de strategieën doorzien.
Daarom dit E-boek met daarin alle strategieën die ik ken… En ik ken er nogal wat!
Iedere strategie kort en helder uitgelegd. Strak en geen bla bla. Precies wat serieuze optiebeleggers nodig hebben…. kijk hier

Nog meer lucratieve tips? Kijk hier

Wilt u reageren? Doe dat dan via de contactpagina, of met een mail naar info@eurofuture.nl

Disclaimer: Het bovenstaande is bedoeld als voorbeeld om u te informeren over de mogelijkheden om in te spelen op de Beursweekverwachting van Eurofuture en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Beleggen met opties is risicovol en u kunt meer verliezen dan uw inleg. Als u niet of weinig ervaring hebt met opties, vraag dan altijd eerst advies of uitleg aan een financieel deskundige met verstand van zaken.