Geld verdienen met de analyse van Eurofuture

0
3866

Hoe kunt u op de juiste manier inspelen op de wekelijkse beursverwachting die u elk weekend in uw mailbox krijgt?

Wij geven u een aantal voorbeelden hoe u geld kunt verdienen aan de wekelijkse analyse:

A. Bij een verwachte stijging:

1. Een future (Fti) of CD’s kopen (long gaan)

2. Een call-optie op de AEX kopen

3. Een put op de AEX verkopen/schrijven

B. Bij een verwachte daling:

1. Een future (Fti) of CFD’s verkopen (short gaan)

2. Een put-optie op de AEX kopen

3. Een call-optie verkopen/schrijven

C. Bij een zijwaartse markt:

Als verwacht wordt dat de markt de komende week zijwaarts zal gaan, dan is uw kans om aan dergelijke markt te verdienen het grootst bij het schrijven van zowel een call- en put-optie aan beide zijden van de AEX. Deze strategie wordt hieronder verder uitgelegd.

Daarvoor noemen wij de volgende twee strategieën, waarbij u ervoor kunt kiezen om het risico wel of niet af te dekken:

  1. Risico niet afdekken:

In een zijwaartse markt kunt u zowel aan de bovenzijde van de AEX als aan de onderzijde van de AEX een (week)optie verkopen (=schrijven). Doe dat op een veilige afstand, waarvan u op basis van de wekelijkse analyse zelf ook de verwachting hebt dat die grens de komende week niet zal worden gehaald. Als u dat doet, dan incasseert u de volledige premie van de call- en de putoptie als de AEX die week binnen de verwachte grenzen blijft. Deze constructie heet een short-strangle.

Een voorbeeld: Stel dat de AEX op 560 punten staat. En stel dat verwacht wordt dat de AEX eind volgende week niet boven de 570 punten staat en niet onder de 550 punten. Dan zou u kunnen overwegen om een call AEX 570 en een put AEX 550 te kunnen verkopen (=schrijven). U heeft dan een marge van 20 punten waarbinnen de AEX die week mag bewegen. U ontvang daarvoor premie die u mag houden als na expiratie eind van de week de AEX inderdaad binnen de grenzen van 550 en 570 is gebleven.

2. Risico wel afdekken:

Als de AEX van het eind van de handelsweek toch buiten de hierboven genoemd grenzen expireert, dan bestaat er een kans op verlies. Uiteraard kan de AEX maar aan 1 kant expireren, dus de ontvangen premie van goede kant compenseert doorgaans (een deel) het eventuele verlies van de “foute” kant.

Als u toch het risico van het doorbreken van een van de grenzen financieel wilt afdekken, dan kunt boven de geschreven call en onder de geschreven put een calloptie resp. een putoptie kopen, met dezelfde expiratiedatum als de geschreven opties. Concreet betekent dat dat u bijvoorbeeld aan de bovenkant een call AEX 580 koopt en aan de onderkant een put AEX 540. Het kopen van deze opties vermindert natuurlijk de opbrengst van de ontvangen premie op de geschreven opties, Maar u vermindert het financiële risico als de AEX toch opeens naar boven of beneden mocht uitbreken. Deze constructie heeft een Iron-Condor. Het opzetten van een Iron-Condor kan in een niet al te beweeglijke markt een lucratieve manier zijn om wekelijks geld te verdienen met een redelijk veilige strategie.

Een voorbeeld: U heeft dus nu geschreven een call 570 en een put 550. Om de call 570 af te dekken voor de mogelijkheid dat de AEX toch opeens naar boven zou uitbreken, kunt u een call 580 kopen. Die zal altijd goedkoper zijn dat de ontvangen premie voor de geschreven call 580, dus u houdt er geld aan over.

Evenzo kunt u aan de onderkant het risico van een sterke daling afdekken door een put (bijvoorbeeld 540) te kopen. Ook die zal goedkoper zijn dan de ontvangen premie van de geschreven put 550, dus ook hier houdt u geld over.

Het zal duidelijk zijn dat het afdekken geld kost, omdat u een deel van de ontvangen premie gebruikt om een call- en een put-positie te kopen, maar per saldo zult u optie-premie in uw zak kunnen steken.

Deze contractie waarbij de geschreven opties op de AEX zowel naar boven als beneden afdekken, noemen we een Iron-Condor. Als u meer over deze interessante Iron Condor-strategie wilt weten…Lees verder

Wat is het risico?

De twee strategieën die hierboven beschreven zijn, kunt u toepassen in een zijwaartse markt. De AEX kent altijd perioden waarin de index nauwelijks beweegt en dus per saldo in een week zijwaarts gaat. Het gaat mis als tegen de verwachting in de AEX toch opeens naar boven of beneden uitbreekt en op de expiratiedatum boven de 570 of onder de 550 staat. U moet voor uzelf een inschatting maken hoe groot die kans op basis van de weekverwachting van Eurofuture en of dat ook uw eigen kijk op de beurs over een week is en op basis daarvan besluiten voor welke optie-constructie (Short-strangle of Iron Condor) u gaat.

Wilt u reageren? Doe dat dan via de contactpagina, of met een mail naar info@eurofuture.nl

Disclaimer:

Het bovenstaande is bedoeld als voorbeeld om u te informeren over de mogelijkheden om in te spelen op de Beursweekverwachting van Eurofuture en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Beleggen met opties en/of futures is risicovol en u kunt meer verliezen dan uw inleg. Als u niet of weinig ervaring hebt met opties of futures, vraag dan altijd eerst advies of uitleg aan een financieel deskundige met verstand van zaken.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Print Friendly, PDF & Email

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.