Beursverwachting van 12 augustus 2018

Beursverwachting weekend 12 augustus 2018

Daggrafiek AEX in overzicht:

De verwachting was afwachtend: “Er is wat pauze. De AEX staat hoog en de indicatoren staan hoog. Het is zomer en de handelsoorlog met China verhevigt. Hier wat blijven hangen als pauze voor we verder stijgen kan goed. Topvorming en daarna lager kan ook, maar verder stijgen op den duur heeft meer kans.”

Bam, tien punten gingen eraf. Bijna allemaal op vrijdag, want de Turkse Lira stortte af. ABN heeft heel weinig in Turkije, ING veel: ING kreeg harde klappen.

In de overzichtsgrafiek zien we stijgend kanaal BB2. Dit kanaal lijkt zijn tijd gehad te hebben, ik heb de lijnen ervan dunner gemaakt. Het binnen BB2 gevormde sterker stijgende kanaal CC2 lijkt sinds 2012 ons hoofdkanaal. De AEX komt soms erboven, soms eronder, maar steeds blijven we toch weer in CC2. Opmerkelijk, maar toch. In 2015 vormde zich ook nog het erg stijgende kanaal VW. Dit kanaal was tijdelijk, dat kon ook niet anders. Het bracht ons terug boven C en daarna zelfs boven C2. Het is nu verlaten en ik heb het nu weggehaald. Al met al wordt het erg drukke beeld van de afgelopen jaren nu wat overzichtelijker. Dat is goed, het was echt een puzzel.

Daggrafiek AEX:

We kwamen licht boven de dubbele top op 573. Dat had een uitbraak moeten worden, maar we hielden het niet vol. En nu is de AEX dus weer gewoon in kanaal CC2. Een stijgend kanaal, dus geen paniek. Er is nu steun van horizontale lijn 558, van de oude lijn B2 misschien, en daarna van de MA200 en van de bovenkant van het gap (de stippellijn) op 550. Steun genoeg dus. De bovenkant van het gap op 550 lijkt me de belangrijkste steun. De indicatoren dalen nu, dat we op 550 komen is mogelijk. Maar houdt in het achterhoofd dat de trend sterk is. Het wordt waarschijnlijk zoeken naar een nieuwe bodem.

Weekgrafiek AEX:

In de weekgrafiek blijft kanaal BB2 het hoofdkanaal. Het is vreemd, maar kanaal CC2 komt hier niet uit de verf.

Het beeld nu valt me tegen. We hadden zo’n mooi vlaggetje met een uitbraak erop volgend. Maar op dagbasis was er te weinig fut. Het echte probleem lijkt me de lijn Z in de RSI. Ik zei al dat we daar toch boven zullen moeten komen en dat is dus niet gelukt. De indicatoren gaan nu even naar beneden, we gaan op weg naar 550. De echte zware bodem is de groep candles op 517.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin ging zoals verwacht terug naar 6500. We kwamen er zelfs even onder. De indicatoren staan laag en gevaarlijk. Er is nog niets dat bij de indicatoren wijst op een bodem. Dus verwacht ik dat we de 5700 ook nog gaan zien. Dan kunnen we bezien of 5700 de echte bodem kan zijn – of niet.

Daggrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht lager. De driehoek is eindelijk naar beneden verlaten. Het gebeurde vrijdag en Turkije gaf de laatste zet. Van links naar rechts zien we een groot kop-schouder-patroon. Vorige week toonde ik dat in de weekgrafiek, daar is het duidelijker. De neklijn loopt in de weekgrafiek op 1,1470 en daar zijn we nu voorzichtig doorheen. Wordt het patroon overtuigend afgerond dan kan eventueel nog een terugtest volgen maar volgens het boekje zal het patroon ons snel beneden 1,1 brengen.

Verwachting
De AEX kan een nieuwe bodem gaan zoeken, in de buurt van 550. De grafiek blijft verder sterk.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email