Beurverwachting van 25 november 2018

Beursverwachting weekend 25 november 2018

De verwachting was: “We kijken naar een bodemingsproces. Dat betekent dat een uitschieter naar beneden altijd kan maar het betekent ook dat we wachten tot het herstel inzet. Voor de korte termijn nog druk op de koers, even aan de zijlijn afwachten is het beste.”

Daggrafiek AEX:

Acht punten lager. Dinsdag wederom een gap naar beneden, het blijft een grafiek vol met gaten. Deze week hield de steun op 510 het. Als dat zo blijft dan hebben we een hogere bodem. Dat moeten we dan maar afwachten. De richting blijft nog naar beneden, de stochastics heeft nog niet gecrost. Verder is het beeld ongewijzigd: men zoekt een bodem. De niet-getoonde MACD staat inmiddels een stuk hoger dan toen we de 500 aantikten. Wel zijn we opnieuw beneden trendlijn C gezakt.

Weekgrafiek AEX:

Op het eerste gezicht niet bijzonder. Steun zoeken op trendlijn C. Indicatoren zijn aan het bodemen, ze zouden omhoog kunnen.

Weekgrafiek AEX met MACD:

Ai. De MACD staat flink laag. We zien eind 2015 begin 2016 dat na een eerste crossing naar boven kans blijft op een tweede duik voordat er een bodem is. Alleen in 2012 (niet te zien) herstelde het in een keer.

Weekgrafiek Nasdaq:

De Nasdaq was gigantisch opgelopen. Een dubbel top werd gezet en nu is het tijd voor correctie. Eerste steun bij 6300, dat is geen stevige steun en het kan lager.

Weekgrafiek olie (Light crude):

Olieprijs stond 200 (!) in 2008. Daar had u short moeten gaan. De langjarige bodem is 62 en daar zijn we nu opnieuw onder gekomen. Het is opeens een race naar de bodem, de hele wereld kijkt er verbaasd naar. Zo te zien lokt de bodem op 42. Intussen is in Frankrijk en België de benzine duur.

Daggrafiek Bitcoin:

Nou. De volgende steun is pas op 2900. De indicatoren staan zo zwak dat we voorlopig ook echt die kant op gaan. De Stochastics crost nog niet naar boven. De RSI wil niet veel lager maar staat zeer zwak. De grafiek van Ethereum is hetzelfde.

Verwachting
Alles is opeens zwak. Olie, Bitcoin en aandelen. De AEX zoekt naar een bodem. De grafiek met RSI duidt op bodeming, de grafiek met MACD is gevaarlijk. Een eerste bodem zou tijdelijk kunnen zijn.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email