Beurverwachting van 15 april 2018

Beursverwachting weekend 15 april 2018

De verwachting was: “Er valt weinig te verwachten, de markten zijn stuurloos. Olie doet niks, EUR/USD doet niks. Er is geen reden voor veel angst: uptrend gewoon intact. Er blijft altijd wat kans naar boven.”

Daggrafiek AEX:

Het werd duidelijk naar boven. De stuurloze situatie tussen 517 en 540 is voorbij. Maandag was er nog weerstand van de 540, dinsdag gingen we erboven. De 540 is nu de nieuwe steun geworden. De AEX is donderdag en vrijdag gestopt bij de trendlijn B2, de bovenkant van onze hoofdtrend. Sinds 2017 zijn we daar al drie keer boven gekomen, dus dat is kennelijk niet al te moeilijk. Meer weerstand voor de korte termijn biedt de onderkant van het gap op 550. De indicatoren blijven slapjes. De AEX is boven de MA200 en die draait wat naar boven.

Daggrafiek DOW:

Na de crisis is de DOW in 2009 aan een sterke stijging begonnen, binnen trendkanaal AB. Na een dubbele bodem in 2016 begon de nog sterkere stijging in kanaal VV2 met middenlijn VM. Oktober 2017 braken we zelfs boven V2. Er volgde een hevige rallye tot bijna 27.000 eind januari. Daarna begon een correctie die ons, onder lijn Z, terug bracht in kanaal VV2. Daarbij vormden VM en de MA200 steun. Op dit moment probeert de DOW de daling beneden Z te beëindigen en wederom boven V2 te komen. Ook hier stijgen de indicatoren wel wat maar zijn ze vooral zwakjes.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek vertelt hetzelfde verhaal als de daggrafiek: de candles stijgen, er is weerstand in de buurt en de indicatoren zijn zwak.

Weekgrafiek EUR/USD:

Niets veranderd. Ik kan hier gewoon de tekst van vorige week herhalen: “Redelijk bizar, al dat gehannes rond de 1,23 al wekenlang. Maar technisch gezien is het eigenlijk een mooi plaatje. We zien een kleine driehoek, en die heet op die plaats – een driehoek aan een stijgende “mast”, een wimpel. Dus: geen vlag, maar een wimpel. De wimpel is met de groene lijnen aangegeven.  Uit deze dalende driehoek hoort een uitbraak naar boven te komen. Maar: daar loopt dus trendlijn Z bij 1,25. Komen we daar eindelijk boven? Of blijft het hannessen?”

Verwachting:

We zien overal stijgende candles, maar zoekt de weg naar boven. De aanval in Syrië is geweest dus maandag is er kans op opluchting. De verwachting is dan ook dat men verder omhoog zal willen. De vraag is alleen hoe gemakkelijk dat zal gaan. Weerstanden in de buurt en zwakke indicatoren geven aan dat ergens tussendoor een terugval naar 540 ook mogelijk blijft. Als dat gebeurt dan moeten we dan de situatie opnieuw beoordelen. Gebeurt het niet, dan zullen door de stijging de indicatoren vanzelf ook wel verbeteren. 

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email