Beursweekverwachting van 23 december 2018

Beursverwachting weekend 23 december 2018

De verwachting was: “De verwachting blijft: gevaarlijk. Ja, men probeert te bodemen op 500. Het zal me niet verbazen als dat deze week nog lukt ook. Maar dat weet ik nu nog niet. Op dit moment blijft het gevaarlijk. Het kan naar 480 dus oppassen.”

Daggrafiek AEX:

Het werd dus de 480. Technisch leek dat goed mogelijk maar eigenlijk dacht ik dat ze zo gek niet zouden zijn. Toch wel dus. Het verbaast me. Wat lagere winstverwachting door handelsoorlog. Kan.  Renteverhoging Fed met wat getemperde vooruitzichten. Trump steeds verder in de nesten, dat geeft onrust. Blijkt opeens dat Mexico toch die muur niet gaat betalen, wie had dat nou gedacht. Olie blijft laag, dat drukt de markt. Deutsche Bank staat op all time low, dat geeft toch angst. Stond ooit boven de 90, nu op 7. Brexit: lijkt niet goed te gaan. Of dat nou zo erg is, ach, ik denk dat de Engelsen het heus wel redden. EU is het eens met Italië. Is men soms bang voor de gele hesjes? Van 570 naar 480, ik ben verbaasd. Ik zie geen echt erge dingen en een economie die blijft groeien. Laten we maar alleen naar de TA kijken dan. Intussen staat de AEX op het niveau van december 20 jaar geleden. Buy en Hold schiet niet op, intussen is er wel inflatie geweest en heb je wel belasting betaald. Ik zou de resultaten van vermogensbeheerders wel eens willen zien. Maar meestal tonen ze die niet. Ze behandelen namelijk elke klant “individueel”. Tja, wat een zwakke smoes.

De daggrafiek is door de steun van 486 gezakt. Volgende steun is 474 of 460. De indicatoren staan gewoon slecht, nog geen crossings naar boven. De candle van vrijdag is een hammer, dat is het enige dat duidt op mogelijk bodemen. Maar we hebben pas een bodem als we weer wat stijgen. Weerstand nu 482 en daarboven de onderkant van het laatste gap op 493. Die 493 beschouw ik voorlopig als een flinke weerstand.

Vrijdag in het laatste uur zakten de indices in de VS verder weg. Dat zet de AEX virtueel nog 2 punten lager dan we nu zien.

Weekgrafiek AEX:

Een lelijke candle en lelijke indicatoren. Eerste steun op 480 hield het deze week, de AEX veerde daar iets op. Eerder vrijdag stonden we op 478. Volgende steun op 472. Nog niets wijst op een bodem. AEX nu ook beneden MA200.

Weekgrafiek Olie (light crude):

Hard op weg naar 42. We moeten nog zien of die het houdt. OPEC-vergadering heeft dus niet geholpen, zoveel is zeker.

Weekgrafiek DSM:

Dat lijkt veel op de grafiek van de AEX. DSM is boven kanaal AB geweest en de uitbraak bleek vals. Er is nu dus kans dat we onder A zakken: valse uitbraak kan leiden tot doorbraak andere kant. Dit gaat ook nog lager, geen bodem te zien. Steun van A loopt op 67.

Weekgrafiek KPN:

KPN doet het sinds september veel beter dan de AEX. Maar daar is ook alles mee gezegd. Het is geen sterke grafiek. Je kunt zeggen “zijwaarts” maar intussen daalt het onder lijn V in driehoek VW. Een dalende driehoek kan tot een uitbraak naar boven leiden, maar op deze plaats in de grafiek (na een lange daling) zou het me verbazen.

Verwachting
Het ziet er niet goed uit. Verdere daling is de verwachting. Trump doet het niet zo goed als in het begin, dat is zeker.

Prettige Kerstdagen en een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email