Beursweekverwachting van 1 november 2020

Verwachting vorige week
Europa doet het slechter dan de VS. VS heeft dubbele toppen maar is onderliggend goed. De AEX lijkt echter wel verder te gaan verzwakken.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 1 november 2020)

AEX (Daggrafiek)

Zoals verwacht lager en wel overtuigend: van 554 naar 534 dat is 20 punten. DE AEX daalt langs lijn L, een eerste verbetering treedt pas op als L wordt gebroken. Steun 551 werd maandag gebroken en de doorbraak werd dezelfde dag al teruggetest. Daarna konden we verder dalen naar steun 535. Deze hield woensdag met moeite, maar donderdag niet meer. Vrijdag eindigde met een poging 535 naar boven te passeren maar zover kwam het niet.
Steun 535 (534,5) is belangrijk, het is de onderkant van de zijwaartse beweging waar we zo lang in zitten. Maar de indicatoren staan slecht.

AEX (Weekgrafiek)

Een zijwaartse beweging (573 en 535) is zijwaarts dus theoretisch is dit een instapmoment: we kunnen weer naar 573….. Maar dan zou ik toch wel even wachten op een positieve candle. De indicatoren zijn niet slecht maar ik denk dat we lijn C wel gaan zien.

Dow Jones

Echt een lelijke candle hier. Dwars door twee steunlijntjes. Ben benieuwd of we helemaal zakken tot trendlijn E. Indicatoren redelijk.

Nasdaq (Daggrafiek)

Ook overtuigend lager, beneden lijn P. Hier moet lijn P worden gebroken voor een eerste verbetering. Maar bij deze slechte indicatoren komen we wel op steun 10.700. Het divergeren van de MACD dat ik vorige week zag was toch belangrijk.

Nasdaq (weekgrafiek)

Dubbele top en nu op weg naar D. De MACD blijft enorm hoog, voorlopig ga ik dus uit van D als de bodem.

RD Shell

Shell kwam met cijfers en ze werden goed ontvangen. Steun op 10 euro heeft het nu drie keer gehouden. De indicatoren wijzen nu omhoog, Shell lijkt wat te gaan verbeteren. De MA200 geeft echter een sterke downtrend aan. Beetje koopwaardig wordt het pas boven 13 – en dan daalt de MA200 nog steeds…

Verwachting:
Op dit moment wijst alles naar beneden. (Behalve Shell dan). Corona en de verkiezingen in de VS zetten de zaak onder druk. De druk van de verkiezingen is woensdag afgelopen en het zal me niet verbazen als dat een beweging omhoog geeft, wie er ook gekozen wordt. De druk van corona blijft echter en neemt alleen maar toe.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email