Beursverwachting van 10 februari 2019

Beursverwachting weekend 10 februari 2019

De verwachting van vorige week was: “Het wil nog steeds hoger. Dat de bodem een V-shape bodem is geworden dat staat nu wel definitief vast. Een dergelijke bodem geeft krachtig herstel aan. Ook de zwakke DAX kan wat stijgen. Komende week dus waarschijnlijk positief. Vast staat dat het ook een keertje wat moet corrigeren en het is lastig te zeggen wanneer dat gebeurt.”

Daggrafiek AEX:

De AEX wist deze week weer vijf punten te winnen. Maar de winst zat alleen in het begin van de week. Eind van de week begon dan toch de correctie. De DAX slaagde erin de week weer negatief af te sluiten, het verschil met de AEX wordt steeds groter.

De AEX is deze week niet afgeketst op een van de horizontale weerstanden maar wel precies op de MA200. Er staat nu een loepzuiver toppatroon en dat duidt op een daling komende week. Daar staat tegenover dat we een heel sterke stijging hebben gehad en dat de indicatoren gewoon hoog staan. De RSI is zelfs voor het eerst weer eens overbought geweest. Geen paniek dus, maar wat verder dalen richting de 520, dat lijkt nu logisch.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is gezond. De beweging is omhoog. De candle van de laatste week duidt op twijfel en een mogelijke top op dit niveau. De indicatoren RSI en Stochastics staan redelijk, de MACD staat me te laag. We hebben een V-shape-bodem, maar even terug om die bodem te bevestigen blijft mogelijk. Eerst naar 520 en dan verder omhoog zou logisch zijn.

Weekgrafiek ING in overzicht:

Na harde klappen in de crisis herstelt ING sinds 2009 enigszins in stijgend kanaal AB. Het is geen overtuigende stijging, het is meer wat opkrabbelen. De MA200 is dalend. We kwamen even onder lijn A maar we zijn terug. De RSI wil naar boven, de Stochastics wil misschien naar boven en de MACD staat zwak. Met de cirkels is te zien dat we in 2016 met vergelijkbare indicatoren toch begonnen aan een stijging naar lijn B. Dat is dus mogelijk. Niettemin vind ik de situatie gevaarlijk en lijkt het me eerder dat het hangen en wurgen-herstel op zijn einde loopt.

Weekgrafiek ING:

De RSI is de laatste weken gelijk gebleven bij een dalende koers en dat, positieve divergentie, maakt een beweging naar boven waarschijnlijk. Het kan dus. Kijken of de indicatoren daardoor dan beter worden. Zo niet, dan vind ik de MACD toch vooral laag. ING overtuigt niet.

Weekgrafiek Air France:

Air France beweegt al tien jaar zijwaarts. Daarbinnen is er sinds een jaar een stijgend kanaaltje. Deze week werd aan de bovenkant een duidelijke top gezet. De indicatoren staan echter nog vrij goed. Pas als ze naar beneden crossen gaan we ook echt weer naar de onderkant van het kanaal.

Weekgrafiek Arcelor:

Arcelor beweegt al zeven jaar zijwaarts tussen ruwweg 18 en 31,5. Op dit moment beweegt het weer richting de steun op 18. Indicatoren redelijk, laten we aannemen dat 18 het houdt.

Verwachting:
Komende week kan het wat verder corrigeren richting 520. Geen paniek, AEX staat vrij goed. Onderliggend zijn de aandelen van de AEX echter nogal lauw loenen. En de DAX wil ook maar niet, de BUND liep niet voor niets afgelopen week weer nog verder op. Kortom, een rally zit er niet in zolang we op de Brexit wachten.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email