Beursverwachting van 9 september 2018

Beursverwachting weekend 9 september 2018

Weekgrafiek AEX (met MACD):

De verwachting was: “Ik blijf bij de verwachting dat we een bodem gaan zoeken. Richting 550. We moeten nu afwachten of in september lijn P rond 550 het gaat houden.

De week daarvoor was de verwachting: “AEX, S&P en Bitcoin vragen om wat betere bodem.”

We zagen deze week twee oude ervaringsregels:

–          Wanneer een grafiek een bepaalde richting aangeeft, dan is altijd lastig te zeggen dat het in een bepaalde week gaat gebeuren;

–          Winsten worden lange tijd geleidelijk opgebouwd, dalingen gaan van boem.

Poeh. Bijna 30 punten eraf in een week. Dat is een flinke. Voor de goede orde: de stevige uptrend is nog steeds intact. Het is en blijft zoeken naar de volgende bodem. Maar de winst van dit jaar is voorlopig weg.

De grote vraag is dus: waar komt de bodem? En als die goed is, komt er dan toch nog een eindejaarsrally? Be back in october?

Er zijn veel kandidaten voor een bodem. Recente steunen zijn 535 en de belangrijke bodem op 516. Oude steunen zijn 532 en 521. Deze week hield 535 het.
De MACD daalt al vanaf mei 2017. Maar we staan nog boven de nul.

Weekgrafiek AEX(met RSI):

De RSI blijft dus beneden lijn Z. Die horde bleek niet te nemen. Alle indicatoren dalen nu (uiteraard) maar ze staan niet dramatisch. Het blijft dus zoeken naar de bodem.

Weekgrafiek DAX:

De DAX vormt al een tijd lagere toppen. Daarbij is een gevaarlijk kop-schouderpatroon SKS ontstaan, de groene neklijn N loopt op 11.800. De DAX sloot onder lijn D. Gaat de DAX echt de uptrend verlaten?

Daggrafiek Bitcoin:

Ook bij de Bitcoin blijf ik bij mijn verwachting. Er is eerst een bevestiging van een bodem nodig. Ik waarschuwde tegen te veel optimisme: “Pas boven de vorige top op 8500 is er sprake van echte verbetering.” Eerst wil ik weten of 5700 de echte bodem is.

Verwachting
AEX en Bitcoin blijven zoeken naar de echte bodem. Komt die snel of dalen we verder? Gezien de uptrend ben ik niet verbaasd als de AEX komende week al gaat bodemen rond de 535. De 532 kan natuurlijk ook. Lukt dat niet, dan moeten we het vizier gaan richten op 516. De DAX is spannender….

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email