Beursverwachting van 9 oktober 2016

Analyse weekend 9 oktober 2016

AEX-verwachting:

Daggrafiek AEX: Omhoog of omlaag? Bij 448 wordt het spannend!

dag

Lezers, sinds 18 juli bewegen we rond de 450. Ook in de maanden voor 18 juli kwam die 450 regelmatig langs. Het maakt het analyseren niet erg opwindend. Ik durf niet te zeggen: gaat u rustig slapen, want je weet nooit wanneer de beweging komt. De totale stilstand op de rentemarkt heeft er veel mee te maken lijkt me. Als dat zo is, dan kan het nog wel even duren voordat de aandelen in beweging komen. Het meest spannend vindt de markt alles wat wijst op wel of niet renteverhoging in de VS. De olieprijzen zijn wat uit beeld geraakt, 50 dollar is 50 dollar. De daggrafiek:  450,0. Het zag er even positief uit: uitbraak uit de driehoek naar boven, in een toch al licht stijgende markt, met indicatoren die naar boven draaien. Maar nee, terug in de driehoek. De indicatoren draaien wat naar beneden maar staan nog bovenin. Geen paniek, 448 is steun, even afwachten wat daar gebeurt.

Daggrafiek DOW:

dag-dow

Ook vast in een driehoekje. De RSI lijkt geheel tot stilstand te komen bij 50. Hoe dan ook: de trend blijft omhoog. 18.000 is dan een niveau om op te letten.

Weekgrafiek AEX:

week

De driehoek wordt nu wel erg nauw. We zullen er binnenkort uit moeten. Bij een stijgende driehoek in een positieve trend is een uitbraak naar boven het meest waarschijnlijk. De indicatoren staan ook in de groene zone.

Verwachting Volgens de weekgrafiek is er meer kans dat we vroeg of laat omhoog gaan. Voor de korte termijn wijst de daggrafiek eerder wat naar beneden. Dus is er kans dat het ook deze week nog niet gebeurt. Op korte termijn is de 448 belangrijk: blijven we boven deze steun of niet. Komen we eronder, dan zijn er ook weer trendlijnen die steun bieden.  Kortom, het lijkt weer een kalme week te worden – totdat het een keer wakker wordt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email