Beursverwachting van 9 juni 2019

Beursverwachting weekend 9 juni 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 2 juni luidde: “De grafieken van AEX en DAX duiden op de kans van een tijdelijke bodem die wat lager ligt dan waar we nu zijn. Op dit moment lijkt die bodem slechts tijdelijk, zoals de grafieken nu zijn dalen ze daarna waarschijnlijk verder. Trump pakt nu ook Mexico en India aan, hij lijkt erop gebrand om Wall Street naar beneden te krijgen. Maar: niets is zo veranderlijk als Trump.”

We stonden bij het schrijven op 540,5. Maandag dook de AEX meteen naar 534,4. Zes punten lager. En daar was meteen de bodem, vlak bij de steun 535, de AEX veerde maandag direct weer terug naar een slot op 540. Dus de verwachting: “lager en dan tijdelijke bodem” leek op de eerste dag van de week al uitgekomen. Alleen: de AEX steeg de rest van de week zoveel verder dat de vraag rijst of de bodem “tijdelijk” of “definitief” is. (Niets is echt definitief natuurlijk).

De AEX is naar boven uit de dalende wig RS gebroken. Naar boven is de normale richting bij een dalende wig, maar het is niet de richting die ik de meeste kans gaf. De indicatoren draaien naar boven en de MACD crost naar boven: we mogen weer naar boven kijken.

Weekgrafiek AEX:

Een flink positieve candle duidt op een goede bodem. De indicatoren zijn echter nog dalend en in de weekgrafiek crost de MACD juist naar beneden. Tja, dat zijn nog eens “gemengde signalen”…

Weekgrafiek DAX:

De DAX wordt rommelig. We staan op het niveau van februari 2017. Dat schiet niet op. Uit kanaal EF gezakt maar nu met een stevige candle weer boven lijn N en de indicatoren redelijk: de MACD en de RSI lijken hoger te willen, de Stochastics is dalend. Korte termijn kan weer omhoog.

Weekgrafiek Goud:

Zoals enige weken geleden aangekondigd heeft goud nu de weg naar boven gevonden. Ziet er goed uit, indicatoren draaien duidelijk naar boven. Geld naar goud betekent toch minder geld naar aandelen.

Weekgrafiek Bitcoin:

Ook de Bitcoin voldoet geheel aan de verwachting: de Bitcoin wist boven de 8200 te komen maar zoals ik schreef: dan is de koek waarschijnlijk op. Er staat nu een klassiek toppatroon en de indicatoren dalen. Intussen blijft de Bitcoin nog sterk, de indicatoren staan wel heel hoog. Even wat correctie is voorlopig de verwachting. Alleen als de correctie ver doorzet wordt het beeld weer zwak. Hoe dan ook: nu eerst wachten op een bodem.

Verwachting
De volgende week is meest waarschijnlijk dat we verder omhoog kunnen. Of het ook op langere termijn blijft stijgen hangt er vanaf in hoeverre de indicatoren in de weekgrafieken gaan verbeteren. In principe lijkt me dat wel mogelijk. Maar goud geeft aan dat er geld uit de markten wegloopt. Dus gewoon de komende weken van week tot week bekijken.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email