Beursverwachting van 9 juli 2017

Analyse weekend 9 juli 2017

Lezers, de verwachting was: “We moeten lagere koersen verwachten, waarbij het verschil tussen Europa en de VS verder oploopt. De weekgrafiek is op weg naar 495. In de daggrafiek is er eerst steun bij 504 van lijn U en horizontale steun bij 497,5. Gezien de slechte indicatoren in de daggrafiek lijkt 497 haalbaar.”

Daggrafiek AEX:

De daggrafiek steeg van 507 naar 510. De daling naar 497,5 zette afgelopen week dus niet door. De vraag is nu: niet? of: nog niet?

De daggrafiek geeft op deze vraag geen duidelijk antwoord. Vóór een verdere daling pleit dat we het herstel tot 510 mogen opvatten als een terugtest tot de gebroken horizontale steun op 510. Volgens de TA-theorie volgt op de terugtest een verdere daling. Tégen een verdere daling pleit het simpele feit dat door dit beperkte herstel de indicatoren bezig lijken met uitbodemen. Als ik ze zo zie kunnen ze elk moment weer naar boven draaien. Alleen de DI is nog erg laag.

Daggrafiek AEX in overzicht:

De daggrafiek in overzicht geeft ons het beeld van een beperkte correctie in een stevige uptrend. Het enige dat “zorgen” baart dat is dat de top bij 538 buiten de trendlijn B2 was. We hebben dus een valse uitbraak gehad en dat biedt kans op een stevige correctie. Dat gebeurde ook na de toppen bij 510 in april-juni 2015 die ook buiten de trend waren.

Weekgrafiek AEX:

Nadat we de daggrafiek hebben bekeken die eigenlijk alleszins meevalt, valt de weekgrafiek toch weer tegen. Dit is niet best. De kleine herstelcandle van de laatste week stelt niets voor en is een twijfelcandle die duidt op een vervolg van de daling.

Weekgrafiek BUND:

De Bund daalde verder, de rentes stegen verder. Dit is wat beleggers zorgen baart: de rente stijgt, de steun van de centrale banken neemt af. Dat de rente stijgt en de steun afneemt omdat het economisch beter gaat dat helpt voor aandelen niet genoeg denkt men, het alternatief van de obligaties wordt wat aantrekkelijker. Persoonlijk meen ik dat een goede economie belangrijker is en dat de stijging van de rente nog steeds weinig voorstelt. De rente is nog steeds laag en de uptrend in de Bund is niet eens gebroken. Verder speelt een rol dat de olieprijs wegzakt. Dat is slecht voor oliegerelateerde fondsen als Royal Dutch en SBM. Daarentegen is de hogere rente weer goed voor ING en ABN.

Verwachting We zitten in een bescheiden correctie. De Dax biedt precies hetzelfde beeld. De DOW deed deze week niks en blijft heel hoog. De EUR/USD deed weinig. Op dit moment is het nog steeds een bescheiden correctie in een stevige uptrend. Op grond van de weekgrafiek moeten we toch een vervolg naar beneden verwachten. Maar voorlopig blijven we in beheerst dalend kanaal TU en is er nog steun bij 497.   Een bijzonderheid is dat bij die 497 meerdere lijnen elkaar kruisen. Mijn ervaring is dat de koers vaak door zo’n snijpunt gaat. Dan zouden we dus beneden de 497 kunnen komen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email