Beursverwachting van 9 februari 2020

Beursverwachting weekend 9 februari 2020

Verwachting vorige week.
Het kan volgende week verder corrigeren. Zonder echte problemen kan de AEX zakken tot 575. Benieuwd of het zover komt.

Daggrafiek AEX in overzicht:

Het lijnenspel is ingewikkeld. Dat geeft onduidelijkheid aan. B3 komt van het oorspronkelijke stijgende trendkanaal, dat is behoorlijk wijd. C geeft een versnelling aan begonnen in 2011. Momenteel hebben we sterk stijgend kanaal DD2 maar ook de wig DE. Lijn N is de neklijn van het omgekeerde kop-schouderpatroon met het koersdoel 692. Deze week kwam de AEX onverwacht terug in kanaal DD2.

Daggrafiek AEX:

Belangrijk feit van deze week is dat de AEX toch boven de neklijn N blijft. Vorige week was de druk op deze lijn groot en kwam het koersdoel 692 in gevaar. Tevens zien we dat de AEX opnieuw afketst bij lijn E: de AEX is nu al bijzonder vaak gestopt bij lijn E.

De sterke stijging op dinsdag kwam door de ontdekking van een medicijn tegen het coronavirus. Tegelijkertijd groeit het aantal besmettingen en waarschuwt de FED voor de economische gevolgen. Vrijdag was het dan ook tijd om wat af te koelen. Blijft over een sterke grafiek met naar boven draaiende indicatoren.

Weekgrafiek AEX:

Deze week een tamelijk verbijsterende candle. Neklijn N is in elk geval sterke steun gebleken. We blijven op weg naar 692. In de daggrafiek stopt de AEX steeds bij lijn E, hier is dat steeds bij lijn Q.

De indicatoren staan allemaal mooi hoog maar ze crossen op dit moment naar beneden: dat geeft aan dat we kunnen gaan afkoelen.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin heeft inderdaad een stijging ingezet. De indicatoren blijven echter ver achter. Het lijkt er op dat we niet veel verder gaan komen.

Weekgrafiek EUR/USD:

Yep. Dit had ik eigenlijk vorige week al verwacht: het steunlijntje is eraan. Alle indicatoren staan beroerd, we zullen naar verwachting doorzakken tot C2 en daar moeten we maar afwachten of die het houdt. Sommige vakantielanden beginnen voor Europeanen duur te worden.

Verwachting
Ik verwacht een rommelige week. De AEX heeft aangegeven niet te willen zakken. Maar weerstanden zijn vlakbij en de indicatoren in de weekgrafiek – die wel hoog staan – dalen. De weekcandle is buitengewoon sterk maar toch sluit ik deze week een wat lager slot niet uit.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email