Beursverwachting van 9 april 2017

Analyse weekend 9 april 2017

AEX verwachting: Saai, maar toch ook spannend

Daggrafiek AEX:

Lezers, de verwachting was “Het algemene beeld blijft positief. Met de indicatoren in de weekgrafiek op hun top, het achterblijven van de indicatoren in de daggrafiek en de pauze in de DOW lijkt het erop dat de AEX komende week rustig weer wat hoger gaat.” Ik mag zeggen, de verwachting was wederom goed, er kwam 0,4% bij in een rustige markt.

Ik presenteer u de grafiek nogal uitgerekt omdat anders de candles niet separaat overkomen. Door dat uitrekken vervlakt de stijging. In normale weergave zijn we nog steeds stevig aan het stijgen. De candles van donderdag en vrijdag hadden er weer zin in. Vrijdagavond steeg de future verder door. Indicatoren blijven wel achter.

Daggrafiek DOW:

De DOW was vorige week aan het pauzeren en deed dat deze week opnieuw. De candle van woensdag geeft aan dat men nog niet wil stijgen. De indicatoren zijn ook stilgevallen. Het lijkt op een correctie in de tijd: er gebeurt niets en we blijven in het stijgend kanaal. Als het zo blijft kan de stijging ook weer opgepakt worden.

Weekgrafiek AEX:

Tja. Wat moeten we hier nu van vinden? De candle van de afgelopen week is niet super. Met moeite vrijdagmiddag het laaste uur nog een stijging eruit gewrongen. Een beetje omdat dat zo hoort. De indicatoren op topniveau. Een onafgebroken, felle stijging vanaf 448. Eerste weerstand op 522, tweede zware weerstand op 429 van trendlijn B2. Hoog tijd voor wat correctie.

Weekgrafiek Bund:

Tegen de verwachting in zet de Bund de stijging toch door. De oude top – minimale rente – wordt weer opgezocht.

Weekgrafiek EUR/USD:

Verder gedaald zoals verwacht. Het patroon sinds de laatste bodem vormt een negatieve vlag. We staan op het punt de vlag neerwaarts te verlaten. We gaan vast weer trendlijn A opzoeken. Voor de AEX is dat positief.

Verwachting De daggrafiek blijft positief. De DOW pauzeert, zou op termijn verder kunnen stijgen. De weekgrafiek kijkt echter wat verder vooruit en geeft aan dat een correctie nabij is. Je zou zeggen: deze week wordt de top gezet tussen 422 (week) en 425 (dag). Saai, maar toch spannend.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email