Beursverwachting van 8 september 2019

Beursverwachting weekend 8 september 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 1 september luidde: “De AEX is aan het herstellen. Verwachting is verder herstel. Maar dat zal met tussentijdse correcties gepaard gaan. Dat corrigeren is lastig te voorpellen, kan ook deze week gebeuren. Maandag het nieuwe geld van september dus waarschijnlijk hoger. Maar VS maandag dicht.”

Zoals verwacht kwam er verder herstel. Maar de haperingen die ik ook in dat herstel verwachtte, die bleven uit. En dus stegen we deze week 2,1%. De gaps die in de daling naar beneden waren ontstaan zijn nu zonder probleem gepasseerd. De AEX heeft er zin in. Zoveel zin zelfs dat er deze week kleine gaps omhoog waren. En dat alles omdat er weer overleg China-VS komt en de Brexit vertraging oploopt.

Lijn B4 is de trendlijn waarboven we momenteel stijgen. Vorige week heette deze lijn Z, maar hij blijkt bij nadere bestudering parallel aan de trendlijnen B, B2, B3 te lopen. Niet toevallig, trends houden meestal hun richting vast.

Al met al oogt de daggrafiek wat zijwaarts. Binnen de stijgende trend is de toeter TT ontstaan, d.w.z. een hogere top met een lagere bodem. En die lagere bodem haalt dus de vaart eruit. Binnen dat zijwaartse verhaal zijn we nu aan het stijgen. De indicatoren staan nu sterker. De weerstand is op 573 en daar zullen we wel aankomen. Vanuit de daggrafiek gezien: door naar 573 en dan wat broodnodige correctie. Slot van de week op zelfde niveau als nu zou ik logisch vinden.

Weekgrafiek AEX:

Twee stevige candles. De stemming is goed, het is weer T.i.n.a. en de rente zakt gewoon verder in het rood. De indicatoren blijven wat achter, maar dat kan ook betekenen dat ze nog een flink eind omhoog kunnen. Het grote omgekeerde kop-schouderpatroon blijft intact als we mogen aannemen dat er twee rechterschouders zijn gekomen. De eerste uitbraak in juli is mislukt. De richting is omhoog, we zouden weerstand kunnen verwachten bij lijn B2 rond 573 en bij de horizontale weerstand 579. (Trendlijn A heb ik nu B genoemd om in overeenstemming met de daggrafiek te blijven).

Daggrafiek ASML:

De hele maand augustus hing ASML rond de 193 na een top op 211. Het handelsconflict raakte vooral de techsector. Nu er optimisme is rond dat conflict is ASML helemaal los. Uitgebroken boven de vorige top. Alleen MACD en RSI blijven achter.

Weekgrafiek ASML:

Hoog, hoger, hoogst. Er zit geen rem meer op. En in de weekgrafiek staan de indicatoren ook nog eens goed. Kan dus nog hoger.

Verwachting
De verwachting moet hoger zijn want het meeste wijst omhoog. Tegelijkertijd zou een normaal mens ook eens wat pauze verwachten. Zijn er aanwijzingen voor een pauze? Ja, er zijn wat gapjes in de daggrafiek, er zijn wat weerstanden in de buurt. En de indicatoren zijn wat lastig te lezen: blijven ze nu achter of creëren ze juist de ruimte voor verdere stijging? Dus even een tikkie terug kan, maar de richting is omhoog. Het is nog niet het moment om short te gaan.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email