Beursverwachting van 8 november 2020

Verwachting vorige week
Op dit moment wijst alles naar beneden. (Behalve Shell dan). Corona en de verkiezingen in de VS zetten de zaak onder druk. De druk van de verkiezingen is woensdag afgelopen en het zal me niet verbazen als dat een beweging omhoog geeft, wie er ook gekozen wordt. De druk van corona blijft echter en neemt alleen maar toe.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 8 november 2020)

AEX (Daggrafiek)

Het werd een merkwaardige week. De AEX – en vooral: de VS – begon maandag al te stijgen nog voor de verkiezingen en steeg de hele week flink door – terwijl er nog steeds geen uitslag is. In het begin leek het erop dat Trump zou winnen en nu lijkt wel zeker dat Biden gaat winnen: dat maakte in het verloop van de week niets uit.

Vorige week schreef ik bij de weekgrafiek: “Een zijwaartse beweging (573 en 535) is zijwaarts dus theoretisch is dit een instapmoment: we kunnen weer naar 573….. Maar dan zou ik toch wel even wachten op een positieve candle.”

En zie: we staan op 573. De positieve candle was maandag en dinsdag kwamen we boven de MA200. Het waren dus profetische woorden – maar eerlijk is eerlijk: ik had eerst lager verwacht en pas na de verkiezingen omhoog.

De AEX is even onder 535 geweest maar we kunnen concluderen dat die steun het voor de derde keer gehouden heeft. Lijn L is overtuigend gebroken en kan weg.

De AEX is vrijdag precies gestopt bij weerstand 573 en bij kanaallijn W. Ik neem aan dat maandag een normale maandag wordt en dan springen we dus maandag erboven. Maandag zal ook wel duidelijk zijn dat Biden heeft gewonnen – waarna alleen nog juridisch gedoe volgt. De indicatoren staan allemaal goed, alleen de MACD is erg vlakjes.

AEX (weekgrafiek)

Hoppa. Dat is nog eens een candle. 38 punten! We zijn nog steeds in de zijwaartse wolk en ik heb twee pijlen gezet bij twee even grote candles begin juni. Die leidden niet tot verder resultaat. Profetisch kan ik nu zeggen: we zijn bovenin de zijwaartse beweging bij de weerstand, we kunnen nu weer naar de onderkant. Maar dat zou me verbazen. Het lijkt me meer waarschijnlijk dat het nu tijd wordt om verder te gaan naar de 600. Eindejaarsrally?

Dow Jones

De DOW overtuigt nog niet. Is precies gestopt bij trendlijn E2 en Stochastics is nog dalend. Dubbele top op 28980 dichtbij. Maar de richting is positief.

Nasdaq

Beter. Bij zijn top (all time high) en wil weer hoger.

Bitcoin

Poeh. Wie had dat gedacht. De Bitcoin leek in slaap gevallen. Lijn N was de neklijn van een potentieel kop-schouder-patroon dat ons ver naar beneden had kunnen brengen. Maar N werd niet gebroken en fungeerde juist als steunlijn. Waar het enthousiasme vandaan komt weet ik niet maar Bitcoin lijkt opeens op weg naar zijn oude top.

ASML

Nou. De positieve candle staat er. De indicatoren zijn nog voorzichtig. Officieel is de beweging nog zijwaarts. We kunnen dus ook terug naar 295. Maar een zijwaartse beweging na een stijging: dan komt er een vervolg op de stijging. Met een positieve Nasdaq en AEX mogen we hopen op een uitbraak. Waarbij aarzeling rond 360 goed mogelijk is.

Verwachting:
Als we maandag gewoon hoger beginnen dan ziet het er erg goed uit. De AEX lijkt zich op te maken voor een eindejaarsrally.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email