Beursverwachting van 8 maart 2020

Verwachting vorige week.
Vorig weekend was ik weg, dus juist toen het spannend werd zat u zonder analyse. De verwachting van twee weken geleden was:
We hebben twee dagen daling gehad en de schrik over het virus zit er weer even in. Wat dat betreft had ik zelf veel meer schrik verwacht want China ligt economisch echt plat en dat gaat toch doorwerken zou je denken. De markten liggen er echter goed bij (heel goed in de VS) en van paniek is geen sprake. Dat gezegd hebbend verwacht ik toch dat we komende week verder kunnen dalen richting 610.

Beursverwachting weekend 8 maart 2020:

Daggrafiek AEX:

Twee weken geleden stonden we nog op 617. Ik schreef al dat ik meer schrik had verwacht want er zijn nu eenmaal echte economische gevolgen. Maar de markten bleven lang hoog. Pas de mededeling van besmettingen in Noord-Italië leidde tot de totale paniek. Een zieke Italiaan weegt kennelijk zwaar.
De daling is ongekend. Dit zie je zelden, de totale paniek. De opening maandag twee weken geleden was op 600, meteen 17 punten lager. Ook al ongekend.
Na een zware daling zien we vaak een plots en krachtig herstel, waardoor een “V” ontstaat: de zogenaamde V-shape. We begonnen deze week aan zo’n V van 530 naar 560 maar de V hield geen stand, we zijn alweer terug op 530.
U wilt natuurlijk van mij weten of we rond de 530 de bodem mogen verwachten. De indicatoren zijn uiteraard volledig uit het lood. De MACD staat zo laag dat je zou denken dat we nog wat lager kunnen gaan. Tegelijkertijd is de V-shape wel iets wat weer kan gebeuren en een V-shape kan leiden tot enige normalisering bij de indicatoren.

Weekgrafiek AEX:

Twee weken geleden schreef ik hier: “Als we volgende week verder dalen dan staat er een toppatroon bij trendlijn B3. De indicatoren staan erg hoog en kunnen zeker wat verder afkoelen”.
Nou, het toppatroon staat er. Zeer overtuigend. En precies bij de trendlijn.
Vanuit de TA gezien waren er twee botsende patronen: een trendkanaal BB3 en een omgekeerde kop-schouder met koersdoel 692. Het trendkanaal won en bleef intact. De kop-schouder verloor en nu we weer zwaar onder de neklijn N zijn gekomen kunnen we het patroon als ongeldig afschrijven. Weg ons fraaie koersdoel van 692.
De weekgrafiek probeerde te bodemen bij 535 maar dat is niet gelukt. De daling is nu gestopt op de MA200 die nog stijgende is. De MACD staat op nul dus dat is nog steeds neutraal. Alle indicatoren zijn echter wel dalend en het lijkt erop dat we naar 510 door kunnen.

Weekgrafiek DOW:

Zo. Ook hier is de schade enorm. Twee weken geleden schreef ik: ”Weinig aan de hand. De DOW probeert zelfs in het sterk stijgende kanaaltje te blijven. Dat lijkt niet lang vol te houden”. Dat was inderdaad niet vol te houden. De DOW is overduidelijk teruggekeerd in trendkanaal EE2. We moeten nu zien of we in dit kanaal kunnen blijven. We zijn al een keer bijna bij de onderkant geweest.

Weekgrafiek EUR/USD:

Wow. Dit had ik zeker niet verwacht. Ik meende dat we nu eindelijk onder lijn C2 konden komen. Maar nee, de trendlijn heeft het gehouden. En hoe. Zodra er sprake was van een op handen zijnde renteverlaging in de VS begon de dollar te dalen. De verlaging zelf was ook nog eens groter dan verwacht: 0,5%. En dat verhoogde alleen maar de paniek op de aandelenmarkten.

Verwachting
Wat een slagveld. Totale gekte. Bij een zware daling past een onverwachte, steile bodem. De eerste poging daartoe is echter jammerlijk gesneuveld. Het wordt nu zoeken naar een bodem. Zo te zien is de zone 510- 530 de zone waar het zou moeten gebeuren.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email