Beursverwachting van 8 januari 2017

Analyse weekend 8 januari 2017

AEX verwachting: Wat wordt het? AEX 500, of 150?

Daggrafiek AEX:

Zoals verwacht de eerste week van het nieuwe jaar hoger. Maar veel was het niet, 0,7%. De traditionele stijging beperkte zich tot de maandag, die overigens in de min begon. We blijven over met een idiote grafiek, die echter nog steeds sterk is: de indicatoren staan hoog.

Daggrafiek AEX (MACD):

De MACD maakt een eerste crossing. Dat betekent dat de koers nog wel wat hoger kan maar dat een top nabij is.

Weekgrafiek AEX:

Bezig om te breken met de correctie onder lijn R. Ziet er prima uit, op weg naar 500.

Daggrafiek EUR/USD:

De RSI kwam even boven de 50.

Daggrafiek EUR/USD (MACD):

De verwachting was dat de EUR/USD kon herstellen richting de 1,07 als de RSI erin zou slagen boven de 50 te komen. Dit vanwege divergentie: hogere bodem in de RSI en stijgende MACD en Coppock. Het lukte de RSI even. De Coppock werd zelfs positief en de MACD kwam wat hoger. Maar het herstel bleef beperkt. Het is moeilijk te zeggen of het herstel verder zal reiken. De downtrend lijkt te sterk. De oorzaak is simpel: de rente in de VS is hoger, de dollar daardoor aantrekkelijk.

Verwachting De daggrafiek gaat binnenkort een keer wat corrigeren. Het is niet te zeggen wanneer. Maar in principe zijn dag- en weekgrafiek sterk en zijn we op weg naar 500.

“En dan nog dit” zoals mede-analist Ad Nooten altijd schrijft. Hij geeft in zijn eindejaarsanalyse aan dat hij meent dat de lange stijging op extra bijgemaakt geld dit jaar zal gaan eindigen. Hij verwacht daarna intuitief een terugval van de AEX naar de bodemlijn bij 150. Hij geeft daarbij aan dat dit intuitief is, zijn marktgevoel, en niet de technische analyse. Ik geeft het u ter overdenking mee. Voorlopig wijst het naar 500. Maar we kijken naar een gekunstelde markt. De vrije markt lijkt al decennia weg. Ik weet niet of de vrije markt ooit weer gaat ingrijpen. Ik heb het wel in mijn achterhoofd.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email