Beursverwachting van 8 april 2018

Beursverwachting weekend 8 april 2018

Daggrafiek AEX:

Bizar, stuurloos. Na de forse daling van 573 naar 517 wegens rente-angst vormde zich een vlag VW en zouden we verder kunnen gaan dalen. Dat gebeurde niet, de vlag werd opgeheven en kan nu weg. Sindsdien is het stuurloos. De onderkant van het gap naar beneden, de blauwe stippellijn op 521, heeft geen betekenis meer. De bovenkant van het gap, de blauwe stippellijn op 543 heeft WEL betekenis: hier komen we maar niet boven. De indicatoren zijn niet sterk maar verbeteren wel wat.

Weekgrafiek AEX:

De tijdelijke kanalen CC2 en VW2 heb ik nu kunnen weghalen. Ze waren verlaten en onbruikbaar geworden. Dat is dan wel zo duidelijk, we houden nu gewoon onze hoofdtrend BB2 over.

We hebben twee keer een valse overshoot boven B2 gehad. Toch heeft dat niet geleid tot een tegenreactie helemaal naar B toe. Integendeel, we blijven steeds bovenin het kanaal BB2 hangen. De afgelopen weken was de bodem steeds 516. Daarboven gaat de AEX heen en weer. De grafiek is verwarrend: de laatste candle is sterk maar de indicatoren zijn zwak. Afgezien van die zwakke indicatoren is de uptrend nog altijd intact en blijven we bovenin het trendkanaal.

Weekgrafiek DAX:

De DAX maakt een vreemde zigzag-beweging. Er wordt tot nu toe steun gevonden in de buurt van trendlijn D. De DAX blijft flink achter bij de AEX. Indicatoren zwak, als zo doorgaat komen we uit op D.

Weekgrafiek EUR/USD:

Redelijk bizar, al dat gehannes rond de 1,23 al wekenlang. Maar technisch gezien is het eigenlijk een mooi plaatje. We zien een kleine driehoek, en die heet op die plaats – een driehoek aan een stijgende “mast”, een wimpel. Dus: geen vlag, maar een wimpel. De wimpel is met de groene lijnen aangegeven.  Uit deze dalende driehoek hoort een uitbraak naar boven te komen. Maar: daar loopt dus trendlijn Z bij 1,25. Komen we daar eindelijk boven? Of blijft het hannesen?

Weekgrafiek Olie:

Dubbele top gezet bij 67 dus al beneden de horizontale weerstand op 71. Indicatoren dalen, we gaan weer wat lager, het blijft zijwaarts.

Verwachting: Er valt weinig te verwachten, de markten zijn stuurloos. Olie doet niks, EUR/USD doet niks. Er is geen reden voor veel angst: uptrend gewoon intact. Er blijft altijd wat kans naar boven.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email