Beursverwachting van 7 oktober 2018

Beursverwachting weekend 7 oktober 2018

Daggrafiek AEX (met RSI):

De verwachting van vorige week was: “Eerst wat aanstampen van de bodem in de buurt van 535 lijkt me het beste.”

De verwachting kwam mooi uit. De AEX daalde van 552,5 naar 539,5 dus 13 punten eraf.
Het beeld is nu lastig: gaan we flink lager of komt hier nu de bodem? Ik houd het op het laatste: de indicatoren zijn niet dramatisch, we zien bij februari dat er opeens weer een positieve candle kan komen. Maandag is meestal een plus, maandag weten we meer. De DOW herstelde laat in de avond van een verdere daling.

Daggrafiek Bitcoin:

Vorige week schreef ik bij de weekgrafiek: “Misschien. De indicatoren lijken uit te bodemen en zich op te maken voor wat meer naar boven. Boven de laatste top op 7340 wordt het gezonder.”
Nu, een week later bevestigt de daggrafiek dit beeld. De Bitcoin lijkt uit te bodemen door “tijd” en niet door bevestiging van de vorige bodem. Het is nu nog zwak, nog even afwachten, maar met name de stochastics maakt zich op voor de draai naar boven. Speculatieve instap kan.

Daggrafiek Ethereum:

Vorige week schreef ik bij de weekgrafiek: “Vorige week gestegen maar afgelopen week weer gedaald. En daarmee blijft het zwak. Op weg naar 150 blijft mogelijk.”
Ook hier bevestigt de daggrafiek nu dit beeld. De indicatoren lijken dezelfde draai te maken als bij de Bitcoin, maar pas op, het beeld is hier zwakker. Wat meer bevestiging lijkt gewenst.

Weekgrafiek Bund:

De Bund was wel erg hoog gekomen – de rente wel erg laag. Nu “herstelt” de Bund wat richting 155. Het is nog te vroeg om te spreken over DE draai.

Verwachting
Lastig, maar bodem rond dit niveau lijkt mogelijk.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email