Beursverwachting van 7 mei 2017

Analyse weekend 7 mei 2017

Lezers, de verwachting was: “De grafieken zijn wat ontregeld door de euforie op maandag. Puur vanuit de AEX-daggrafiek en de AEX-weekgrafiek lijkt het het meest waarschijnlijk dat we nu toch wederom wat verder afkoelen naar de 510. Een harde afkoeling verwacht ik niet om twee redenen: 1) de DAX lijkt optimistisch; 2) het effect van de Franse verkiezingen is niet een eenmalige sprong omhoog maar het is blijvend: het geeft het sentiment vanaf nu een steun in de rug.”

Het werd toch hoger, de kalme afkoeling bleef uit. Het effect van de Franse verkiezingen is inderdaad blijvend. Bovendien brak zoals verwacht wel de DAX naar boven uit.

Maandgrafiek AEX(logaritmisch):

De maandgrafiek had ik eigenlijk vorig weekend moeten laten zien. Maar het maakt weinig uit, ook als we de laatste candle wegdenken. Het stijgt en stijgt en de richting blijft naar boven. De RSI blijft wat achter, misschien gaat het bij 550 moeilijker worden.

Daggrafiek AEX:

Vanaf de jump op vorige week maandag nu hoger en hoger. Zoals zo vaak werd er op vrijdag nog het nodige bijgezet. Cijfers uit de VS zijn goed. De RSI breekt boven 70: we gaan verder stijgen naar 540.

Daggrafiek DAX:

Zoals verwacht uitgebroken boven het stijgende blauwe kanaaltje. Vreemd genoeg geeft hier de candle van vrijdag juist aarzeling aan. De weerstand van 13000 komt nl dichtbij.

Daggrafiek DOW:

Klassiek. Een zijwaartse week als vorm van correctie. Vrijdag een mooie candle en dus volgende week hoger.

Daggrafiek EUR/USD:

Het herstel zette deze week flink door. Het lijkt er nu op dat de RSI boven 70 kan komen. Verder herstel naar 1,11 of 1,12 lijkt er aan te komen.

Verwachting Alles wijst voorlopig op hoger. In de toekomst wordt het misschien wat rustiger: de DAX nadert nu weerstand, de maandgrafiek van de AEX heeft weerstand bij 550 en het herstel van de euro is minder gunstig voor Europa. Maar voor komende week ziet het er goed uit. Tenzij le Pen toch nog wint.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email