Beursverwachting van 7 juni 2020

Verwachting van 2 weken terug: De AEX is bezig met een rustig stijgende beweging.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 7 juni 2020):

Daggrafiek AEX: 

Vorige week was er een probleempje met de software, geen analyse, maar het was ook Pinksteren dus het was niet zo erg. Twee weken geleden sloten we op 522 bij de zwarte pijl. De week daarna was inderdaad zoals verwacht: rustig omhoog, naar 533. Maar afgelopen week zat de vaart er stevig in: door de weerstand op 545 en gesloten boven de MA 200. En de week geëindigd bij de weerstand op 573. Deze 573 is groen aangegeven want dit is de bekende neklijn van het grote omgekeerde kop-schouderpatroon dat ons naar de 700 zou brengen. Daar kwam Corona dus tussen.

De daggrafiek is sterk aan het stijgen. De indicatoren staan groen. Weerstand 573 kan wel worden uitgenomen. Daarboven is dan de weerstand van trendlijn B2 nu op 597.

Weekgrafiek AEX:

Het is en blijft bijzonder. Hard omlaag, hard omhoog. Nu weer gewoon op weg naar 600. De MACD blijft nog steeds achter, maar de Stochastics maakt zich op om overbought te raken. Meestal begint de stijging dan pas echt.

Weekgrafiek Air France:

Twee weken schreef ik: “Triest. De driehoek is met enorme kracht naar beneden verlaten. AF ging meteen door de steun op 5,4 en die werd daarna de weerstand – precies zoals het hoort. Koers nu 3,6 en het kan nog lager. Voorlopig maar wegblijven”.
Intussen krijgt Air-France KLM steun en de vakanties komen ook weer op gang. Dat is te zien aan de grafiek. AF was deze week een sterke stijger en probeert nu boven de weerstand op 5,4 te komen. Dat gaat lukken zo te zien. De Stochastics en de RSI draaien naar boven. De MACD crosst maar staat wel nog erg laag, dus even een stap terug tussendoor kan.

Weekgrafiek ASML:

ASML trekt de AEX omhoog, dat is duidelijk. Alles in het groen, kan gewoon nog hoger.

Weekgrafiek DSM:

Twee weken geleden schreef ik: “Mooie grafiek. De crash stopte precies op de MA 200 en nu is DSM alweer bij de weerstand op 117 aangekomen en maakt zich nog op ook om er doorheen te gaan”.
DSM staat nu inderdaad een tikkie boven 117 maar de candle overtuigt niet. De indicatoren staan goed maar de Stochastics kan even afkoelen. Deze week waarschijnlijk rustig hoger.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ja ja. Dat wordt echt wennen. De EUR/USD heeft de draai gemaakt. Drie jaar daalde het valutapaar in kanaal CC2. Aangekomen bij de steun op 1,0820 ontstond een enorm gevecht. Erop, eronder, erop, eronder. Ik bleef het beeld als zwak beoordelen en we kwamen inderdaad onder 1,0820 tot aan de trendlijn A. Twee keer kwamen we daar ook even onder maar uiteindelijk heeft A het toch gehouden. Met kracht werd daarna het herstel ingezet. Dwars door kanaal CC2 heen. Het valutapaar staat nu bij de weerstand van de MA 200. De MA 200 zelf loopt overigens vlak.
We moeten nu dus voor de EUR/USD naar boven gaan kijken. De VS is verzwakt door Corona en door de aanhoudende rellen.

Beursververwachting
De AEX kan gewoon nog verder omhoog.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.
Print Friendly, PDF & Email