Beursverwachting van 7 juli 2019

Beursverwachting weekend 7 juli 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 30 juni luidde: “Dit weekend spraken China en de VS op de G20 top af om verder te gaan onderhandelen over de handelsoorlog. De sfeer was volgens Trump goed. Volgende week gewoon alles hoger. De VS dan boven de all time high. Het is me wat.”

Vorige week sloten we op 562. Hop, maandag schoten we bij de opening meteen 6 punten omhoog naar 568. Zeker in de VS wilde men zeker weten dat de uitbraak meteen doorging. Er ontstond wel een gat maar vrijwel geen officieel gap van 8 punten omdat we in juni al op 567 waren geweest. We openden maandag op 568 dus OK, van 567 tot 568 is er een gapje. Een gapje van slechts een punt. De 567, de vorige top, vormde precies de horizontale steun voor deze week, dinsdag hadden we die steun nodig. Daarmee werd dinsdag dus ook het gapje van een punt al gesloten. Vrijdag bleek de bovenkant van het gap op 568 al de nieuwe steun.

De daggrafiek stijgt in groen kanaaltje ZZ2. De indicatoren staan heel hoog en draaien nu wat naar beneden. Dat betekent: geen echte “daling” (indicatoren sterk) maar wat correctie kan nu wel komen. De AEX heeft donderdag en vrijdag een toppatroon neergezet en heeft voorlopig nog moeite met de horizontale weerstand op 573 en vooral natuurlijk: met trendlijn B2. Dat is niet niks.

Op basis van de daggrafiek kunnen we corrigeren tot maximaal 562, daar loopt de onderkant van kanaal ZZ2 en tevens horizontale steun. Eerste steun loopt op 568. Daaronder de MA200 en dan lijn Z.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin was de hele week wild. Het vloog heen en weer tussen 9500 en 12.000. De indicatoren staan vrij goed. De MACD heeft wel negatief gecrost maar staat heel hoog. De Stochastics heeft bijna een hogere bodem gemaakt maar die is nog niet definitief. Ik vermoed dat we eerst toch nog wat gaan corrigeren.

Weekgrafiek AEX:

Sommige analisten zien waar ik (kop) heb geschreven de kop van een omgekeerd kop-schouder-patroon. Als ze gelijk hebben gaan we bij een doorbraak van de (neklijn) 572 nog een heel flink stuk hoger. Ik zie echter meer een V-shape in het patroon en heb daarom (kop) tussen haakjes gezet.

De AEX wist niet uit te breken. In de VS is men bezig met uitbreken maar het is nog te vroeg om te zeggen dat de uitbraak is geslaagd. Het ziet er wel naar uit overigens.

De AEX heeft opnieuw een aarzelende candle neergezet. Wel hoger, maar toch een doji. Zo’n zwevende doji kan heel goed een top aangeven. De 572 bleek te sterk. De trendlijn B2 is nog een stuk weg, ergens bij 586 volgende week. De indicatoren zijn stijgend, de VS is sterk. De ondertoon blijft dus positief.

Weekgrafiek Dow:

Hop. All time high. Indicatoren hoog maar MACD aan de bescheiden kant. Meest waarschijnlijk: een kalm vervolg.

Weekgrafiek Nasdaq:

Daar gaat ie. Indicatoren goed.

Weekgrafiek Bitcoin:

Poeh. Heeft deze week wat gepauzeerd maar kijk naar die MACD. Zodra die naar boven draait kunnen we weer knallen.

Verwachting
De VS ziet er sterk uit. De AEX heeft in de dag- en de weekgrafiek aanwijzingen dat we volgende week wat kunnen corrigeren. Maar dan blijft het beeld positief.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email