Beursverwachting van 7 februari 2021

Verwachting vorige week
Voor de komende week is het waarschijnlijk dat we nog wat verder corrigeren. Dat is dan vooral het verhaal van de candles want de indicatoren zijn gewoon goed. Daarom hoeft de bodem ook niet ver weg te zijn. De DOW kan in de weekgrafiek naar 29.500 of 28.980. De AEX kan in de weekgrafiek naar 632 of 617. We zullen gewoon even rustig moeten aanzien waar het gaat bodemen. Tot nu toe hield 632 het maar de druk daarop lijkt toch wat groot, ook gezien de DOW.

Beursverwachting voor komende week: (zondag 7 februari 2021)

AEX (daggrafiek):

Vorig weekend las ik de nodige analyses dat we flink lager zouden gaan. Zelf dacht ik dat de bodem niet veel lager zou komen te liggen. Maar meteen maandag ging het gewoon weer omhoog: de trend is nu eenmaal sterk en men blijft gewoon kopen.

Wat we nu aan het eind van de week overhouden is rommelig. Men is duidelijk zoekende. OK, het wilde dus niet lager maar echt hoger kwam het ook niet. De daggrafiek beweegt tussen 668 en 632. Er kan hier een lagere top ontstaan maar die top staat er nog niet. En als we maandag gewoon weer stijgen dan komt dat toppatroon er ook niet.

De indicatoren zijn wel positief maar zijn wat aan het afkoelen. Wat verdere afkoeling van de koersen kan en zou niet ongezond zijn.

AEX (weekgrafiek):

De weekgrafiek toont toch vooral kracht. Hier geen gerommel. De stijging is en blijft sterk en de indicatoren staan uitstekend.

Dow Jones:

De DOW zette vorige week een toppatroon en leek kanaal PQ te gaan verlaten. Maar ik schreef dat de indicatoren nog gewoon prima stonden en dat was belangrijk: de DOW had toch weer een prima week en richt zich nu opnieuw op trendlijn E3.

Nasdaq:

Ook hier een prima week. De Nasdaq vond steun op trendlijn R en blijft toch doorstomen in kanaal RR2. Indicatoren staan uitstekend.

Bitcoin:

Bitcoin heeft – mede door Elon Musk – gebodemd rond 30.000 (dollar, 25.000 als je euro neemt) en kijkt nu weer omhoog. Indicatoren prima.

ABN Amro:

Geen vrolijk beeld. ABN is nog lang niet hersteld van Corona. De rente loopt ietsje op, misschien gaat dat helpen. Zien we hier een stijgend kanaaltje of zien we een wig? Indicatoren niet meer zo negatief maar in elk geval niet sterk. In 2018 was de top op 28. Scheelt veel.

Verwachting:
De daggrafiek geeft matige signalen. Maar de weekgrafiek is en blijft goed. Vorige week leek de VS te gaan draaien maar dat gevaar is geweken. Dus is er toch vooral kans op weer wat hogere koersen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email