Beursverwachting van 7 april 2019

Beursverwachting weekend 7 april 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting luidde: “Het was een vreemde week en het is mogelijk dat het vanaf hier langzaam naar beneden draait. Het economisch nieuws is matig en Brexit blijft veel gedoe. Maar een vervolg naar boven heeft meer kans. De DOW lijkt solide en als de AEX ook maar iets weet te stijgen draaien de indicatoren naar sterk. Dan kan een spurt komen.”

Vorige week schreef ik over de daggrafiek: “De indicatoren staan nu weifelend. Ze kunnen naar beneden of naar boven draaien. Naar boven lijkt wat meer kans te hebben en als dat zo is dan kan het zelfs tot een flinke spurt gaan leiden.”

De spurt kwam meteen al. Dat was eigenlijk wat sneller dan ik dacht, ik bedoelde: eerst wat versterken, en dan komende week de spurt. Het is een vast item bij TA: de richting is te zien, de timing is moeilijk.

De vraag is natuurlijk: wat nu? De indicatoren lijken nu hun top wel te hebben bereikt en de AEX zit in een groot wigpatroon.

Weekgrafiek AEX:

Keurig, op weg naar de top op 572.

Daggrafiek Bitcoin:

Bitcoin schoot dinsdag omhoog. En dat nog wel kort na de publicatie van een onderzoek dat 90% van de trades in Bitcoin fake is. Het is me wat. Het “ongeregelde” van de Bitcoin is hetgeen de centrale banken tegen staat. De RSI staat meteen overbought maar het zal nu nog wel wat hoger gaan.

Weekgrafiek Bitcoin:

Nou, er gebeurt eindelijk iets. De indicatoren draaien naar boven, maar de weerstand op 5840 is enorm. Mogelijk dat we die 5840 gaan testen.

Weekgrafiek DOW:

Vorige week schreef ik: “De DOW maakt zich op voor een nieuwe aanval op de 26800”. Er werd een flinke stap in die richting gezet en het zal volgende week wel weer wat verder gaan.

Weekgrafiek DAX: 

Vorige week schreef ik: “De DAX stuitte de vorige week af op de zware weerstand van neklijn N van het kop-schouder patroon. De DAX blijft zwakjes zolang we onder N blijven. Maar zo te zien wil de DAX het nog een keer proberen.” Nou, dat proberen is dus overtuigend gelukt. Dit is een belangrijke verbetering voor de DAX. De indicatoren draaien naar boven, we gaan naar lijn R en weerstand 12380.

Verwachting
Weekgrafieken allemaal positief. Daggrafiek AEX geeft wat vermoeidheid aan. Dat betekent voor mij dat de richting omhoog blijft maar dat wellicht deze week wat correctie naar 555 ook mogelijk is. U wilt van mij een verwachting. OK: er kan even wat vanaf. Maar of dat ook een lager weekeinde betekent dat weet ik niet.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email