Beursverwachting van 6 oktober 2019

Beursverwachting weekend 6 oktober 2019

De verwachting van 28 september luidde: “Een rustige fase. Ondertoon blijft positief.”
Rustig werd het helemaal niet. En positief was het ook niet.

Daggrafiek AEX:

Maandag opende de AEX meteen hoog op 584 en alles leek erop dat we nu gingen uitbreken naar boven. De start van het nieuwe kwartaal, nieuw geld erin, hop. Maar nee. Vanaf de hoge opening begon het al weg te zakken, de markt geloofde niet in de uitbraak. In de middag zette een slecht inkoopmanagers-cijfer in de VS alles op tilt: opeens werd de recessievrees heel concreet. En dus: maandag openen op 584, vrijdag sluiten op 564. Slik.

Het toeterpatroon TT doet dus zijn werk: er is onrust in de markt. De top van de maandag-opening op 584 is iets lager dan de vorige top. Het blijft heel bijzonder: de opening op maandag is het hoogste punt van de week. We kunnen nu de dalende lijn Z trekken en deze lijkt parallel met de onderste lijn Z te lopen. Dan hebben we dus een dalend kanaal ZT.

Wat nu? De candles van donderdag en vrijdag vormen een bodempatroon. De indicatoren staan niet al te slecht. Stochastics slecht maar MACD nog positief. Kortom: de daggrafiek geeft aan dat een bodem boven de steunlijn 560 en zelfs boven de steunlijn 565 mogelijk is.

Daggrafiek DAX:

De DAX is iets zwakker in candles en indicatoren. Bij de DAX is steun/weerstandlijn R een erg belangrijke lijn, de lijn onder van recente toppen en bodems. Zo te zien probeert de DAX in elk geval te bodemen boven R.

Weekgrafiek AEX:

Hier is nog geen enkel bodempatroon te zien. Maar de indicatoren blijven hoog. Geen paniek dus, voorlopig blijven we gewoon boven steun 560.

Weekgrafiek Bund:

Ik heb lang niet naar de Bund gekeken, stijgt toch maar door dacht ik. Wat ik nu zie verbaast me. Er lijkt toch een top te zijn gezet. De indicatoren staan sterk, de Bund blijft heus nog wel hoog, dus de rente laag, maar kennelijk is er toch een plafond.

Verwachting
De grafieken hebben een klap gehad. Maar het ziet er niet dramatisch uit. Het lijkt erop dat we volgende week gaan kijken of we een bodem hebben en weer wat kunnen opkrabbelen. Het toeterpatroon blijft echter wel onrust aangeven.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email