Beursverwachting van 6 november 2016

Analyse weekend 6 november 2016

AEX verwachting: de daling is nog niet voorbij

Daggrafiek AEX:

dag

Het leek dramatisch deze week maar als je het ziet valt het nog mee. Steun gevonden op 438. Tevens steun gevonden op de gearceerde lijn en ook nog op MA200. Het lijkt nu op een reeks kop-schouderpatronen achter elkaar waarbij in februari en in juni inderdaad een daling volgde maar in september weer niet. Dat is dus lastig. En dan is er nog het heel grote, onregelmatige kop-schouderpatroon met de toppen van april –juli 2015 (beter te zien in de weekgrafiek).  Deze kopschouderpatronen en de nu slecht staande indicatoren duiden op een vervolg naar beneden. Daartegen pleit dat de trend nog steeds omhoog is en de genoemde steunen. Maandag even herstel vanwge deze steunen lijkt goed mogelijk.

Daggrafiek Bund:

dag-bund

De Bund toonde wat herstel. Er was ook hier steun van de MA200. Hier bodemen en dan weer hoger zou de verwachting zijn.

Weekgrafiek AEX:

week

OK, eindelijk dan de beweging die het weer leuk maakt. We zien nog steeds een stevige uptrend. Binnen lijn B of lijn C. Binnen die trend – die al zolang duurt dat een eind logisch zou zijn – staat er nu een duidelijk toppatroon en zijn de indicatoren nu dalend, maar zeker niet dramatisch. Nu nog steun vinden op lijn C en op de gearceerde lijn is mogelijk. Ook de RSI is nog boven zijn steunlijn. Maar het lijkt er meer op dat het snijpunt van die twee lijnen wordt gebruikt om er doorheen te zakken.

Verwachting Eindelijk dus de beweging. Het wekenlang beetje stijgen zonder enige overtuiging is afgelopen, zo lijkt het. Men noemt als oorzaak de matige bedrijfscijfers, de rentevrees en de betere peilingen voor Trump. Een echt duidelijke reden was er niet. Ik noem ook nog de nog steeds verder dalende olieprijs. Goed voor de een, maar slecht voor heel wat grote bedrijven. Voor komende week is wat herstel mogelijk omdat we bij allerlei steunen staan en we in een uptrend-omgeving zijn, maar de verwachting moet zijn dat de slotstand van de week lager zal zijn.

Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwacting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email