Beursverwachting van 6 mei 2018

Beursverwachting weekend 6 mei 2018

De verwachting was: “Het ziet er voor de AEX al met al weer naar uit dat het hoger zal gaan. De DOW brak in de daggrafiek naar beneden uit het wig-patroon, zakte flink maar herstelde eind van de week weer wat. De weekgrafiek van de DAX is eng, lijkt te wachten op de klap (en dan zal de AEX toch meegaan). De AEX doet het beter dan de rest en lijkt dat door te zetten.”

Daggrafiek AEX:

De daggrafiek in de verwachting van vorige week was niet de goede, excuus daarvoor. Er kwam deze week 0,8 punt bij.

Ondanks de geringe winst ziet de daggrafiek er behoorlijk goed uit. De indicatoren willen naar boven draaien en dan gaat het knallen. Woensdag kwamen we exact tot de weerstand 558 om daar een doji-candle neer te zetten: wat was het weer prachtig. Wat nu nodig is is een tweede poging om de 558 uit te nemen.

Daggrafiek DAX:

De DAX lag een flinke periode er zwak bij en bleef duidelijk achter bij de AEX. Het zag er dreigend uit. Nu heeft de DAX in week de schade ingehaald. Woensdag was voor de DAX een topdag. Gaat nu op weg naar weerstand bij 13.000.

Daggrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht ging er het nodige af. Er komt nu een korte pauze en dan gaat het verder naar steun 1,1850. Daggrafiek onder MA200 gekomen. Die vormt nu weerstand.

Weekgrafiek AEX:

De weerstand B2 blijft zwaar en de indicatoren BLIJVEN zwak.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ja, daar gaan we. Een pauze bij 1,1850 kan, maar de richting is nu 1,14 geworden.

Maandgrafiek AEX:

(De laatste kleine candle is begin mei). De candle van april is krachtig omhoog. Een vervolg naar boven is logisch. De weerstand 559 kan onderhand wel genomen worden. De indicatoren zijn redelijk maar overtuigen nog niet: er moet nog wat bijkomen voor ze kunnen uitbreken.

Verwachting
Het is bijzonder: de daggrafieken geven aan dat we gewoon langzaam verder omhoog gaan – of zelfs gaan knallen. De weekgrafiek geeft aan dat er ook gevaar is. De maandgrafiek neigt naar hoger. Al met al: we zullen wel weer wat hoger gaan.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email