Beursverwachting van 6 januari 2019

Beursverwachting weekend 6 januari 2019

Allereerst wil ik u het allerbeste wensen voor een voorspoedig en gezond 2019

De verwachting was: “Het zal met horten en stoten gaan. De eerste week van 2019 kan zomaar positief zijn. Maar voor een goede bodem is nog veel nodig. Op dit moment wijst de lange termijn richting 450.

Daggrafiek AEX in overzicht:

Sterk stijgend kanaal CC2 heb ik weggehaald, het is verlaten. Toegevoegd heb ik stijgende lijn B3, wellicht vinden we daar steun.

Daggrafiek AEX:

OK, de eerste week van 2019 was inderdaad positief en we hebben een bodem. Een eerste bodem. Ik ben er niet verbaasd over, het was al weken zoeken naar een bodem. De weerstand van het gap op 493 noemde ik vorig week stevig en daar zijn we dus ook precies gestopt. Dat wil niet zeggen dat die weerstand niet te nemen is, op dit moment wijst het op: hoger. De indicatoren staan uiteraard wel nog zwak.

Weekgrafiek AEX:

Twee goede candles, de steun op 472 heeft het gehouden. Weg hier zegt de grafiek. Maar een feestgrafiek is het niet. Voorlopig zitten we in dalend kanaal PS met heel zwakke indicatoren. Pas boven lijn P die samenvalt met de steun op 511 kan men aan kopen denken.

Weekgrafiek AEX met MACD:

De MACD staat heel laag en een positieve crossing is nog ver weg. Geen goed teken.

Weekgrafiek Olie:

Olie kwam precies tot de steun op 42, wat is het toch weer fraai. Er staat nu een overtuigend bodempatroon. Maar indicatoren ook hier heel laag. Bevestiging van de bodem, dus terug naar 42, blijft daarom mogelijk.

Weekgrafiek ING:

ING heeft harde klappen gehad en de AEX naar beneden getrokken. Nu staat er dan een echt bodempatroon. Maar helaas, de uptrend AB is wel verlaten en de indicatoren staat uiteraard nog zwak. Maar ING kwam boven de weerstand op 9,73. Als we dat volhouden kunnen we terugkeren in kanaal AB en dan kunnen de indicatoren vanaf hier ook herstellen. Zo te zien staan de indicatoren nu wel lang genoeg laag.

Weekgrafiek ING in overzicht:

In het overzicht zien we dat het allemaal toch nog meevalt zolang ING boven de steun op 8,29 weet te blijven. Daar veerde het de vorige keer ook sterk op. Komen we beneden 8,29 dan wordt het echt slecht.

Verwachting
Het beeld is verbeterd. Komende week waarschijnlijk ook wel positief. Dan kunnen we het beste dan bekijken hoe het er voor staat. De positieve verwachting voor komende week neemt niet weg dat één bodem nog geen zomer maakt. Het grote beeld blijft nog zwak, bevestiging van de bodem lijkt nodig. Dat betekent dat terugvallen mogelijk blijft. Koopwaardig is de AEX in de weekgrafiek pas boven 511 en in de daggrafiek pas boven dalend kanaal PS dus pas boven 519. Dat is toch echt nog ver. Bij ING de 8,29 in de gaten houden.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email