Beursverwachting van 6 december 2020

Verwachting vorige week
Er is weerstand bij 616 maar afgezien daarvan ziet alles er uitstekend uit. Dus dan concludeer ik dat er bij 616 even pauze en wat gedoe kan zijn. Maar hoger is de boodschap.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 6 december 2020)

AEX daggrafiek:

De verwachting kwam uit, we stegen van 611,6 naar 615,6. Mooi geleidelijk. De AEX heeft nu steun van trendlijn B. De AEX zit nog in de wimpel, het patroon PQ. Dit is een “halfmastpatroon”, de mast is de stijging van 528 naar 600 dus het koersdoel is plus 72 punten. De uitbraak uit de wimpel zou rond 616 kunnen zijn. Het koersdoel is dan 616 plus 72 = 688. De AEX blijft een stijgend beeld vertonen en de indicatoren staan uitstekend. De weerstand is en blijft de gaplijn op 616. Heel dichtbij dus.

AEX Weekgrafiek:

De weekgrafiek is erg sterk. We naderen hier de gaplijn bij 617. Indicatoren ook sterk.

DSM:

DSM heeft twee keer een toppatroon gezet bij 150 en is nu aan het dalen. De indicatoren zijn negatief gecrost en dalen ook. Even wegblijven dus en wachten op een bodem. Onderliggend blijft het prima.

Bitcoin:

Vorige week schreef ik bij de maandgrafiek: “De Bitcoin leverde na een felle stijging op donderdag en vrijdag weer vele procenten in. Maar voor de maandgrafiek was dat peanuts. We zien in deze maandgrafiek “van links naar rechts” stijgende koersen, dus we zien dat Bitcoin al vanaf 2011 in een uptrend zit. De weerstand is bij de alltime high van eind 2017. Waarschijnlijk komen we daar nu boven.” De verwachting “hoger” kwam uit maar tot nu toe zijn we gestopt bij de weerstand van de alltime high (twee lijnen op 19.280 en 19.900). De indicatoren staan prima maar ook erg hoog. Even terug voor een nieuwe aanval op de top lijkt mogelijk.

Platina:

Ik sluit af met een tip: Platina is uitgebodemd en lijkt zich op te maken voor een flinke stijging.

Verwachting
Hoger blijft de boodschap. Het grote gap is bijna gesloten en het ziet ernaar uit dat we ook wel boven die 616 zullen komen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email