Beursverwachting van 5 september 2021

Verwachting vorige week
“De AEX steeg vrijdag bijna zeven punten en in de VS was ook alles groen. Maar eerlijk gezegd viel de reactie op Powell me wat tegen. Beleggers vinden toch dat alles al hoog staat, zijn bezorgd over de Deltavariant en gaan nu weer wachten op het banenrapport van de VS op vrijdag. Dat zal best, maar intussen is de verwachting wel dat we volgende week, opnieuw, weer hoger gaan.”

Beursweekverwachting van zondag 5 september 2021

AEX (Daggrafiek):

Vorige week was de reactie op de positieve woorden van FED-president Powell nogal lauw. Deze week was het nog gekker. De hele week stonden de koersen stil: beleggers waren in afwachting van het banenrapport in de VS vrijdagmiddag. Verwacht werd veel banen erbij en dan zou de steun wel eens kunnen worden afgebouwd. Het werden echter erg weinig banen erbij. Je zou dan verwachten – hoewel het niet gezond is – iedereen blij, beurs omhoog, de steun blijft. Maar nee, het ging omlaag. Valt moeilijk uit te leggen.

De AEX steeg deze week 2 punten. Vrijdag was dus slecht maar het krabbelde wel wat op: de steun van lijn E deed zijn werk, de AEX wil boven lijn E blijven. We zien weerstand op 793/794, het kan het begin van een topje zijn. Maar in principe zegt de daggrafiek: rustigjes verder stijgen.

AEX (weekgrafiek):

Toch geen slechte candle. Deze candle duidt op: voortzetting. Indicatoren: nog steeds uitstekend.

Dow Jones:

De DOW bleef binnen het kanaaltje P3P. Een wat slappe candle in een verder sterke grafiek. Indicatoren koelen wat af, ik denk dan: ze maken ruimte voor de eindejaarsrally later.

S&P 500:

Helemaal goed. Indicatoren super.

Nasdaq 100:

Heel sterk. Uitstekende indicatoren. Terug boven lijn R3. Wil gewoon verder omhoog.

Bitcoin:


 

Zelfde als vorige week: het stijgt maar de indicatoren blijven achter. Fundamenteel was er allerlei goed nieuws, landen in Zuid-Amerika nemen de Bitcoin serieus en grote beleggers blijven kopen. Technisch vind ik het lastiger. Ja, de indicatoren kunnen nu gewoon verder gaan stijgen en dan kan het hard gaan. Maar voorlopig houd ik het toch op: een top is nabij.

Ethereum:

Ethereum verslaat Bitcoin ruim. De toepassingsmogelijkheden van Ethereum worden beter ingeschat dan die van Bitcoin. De coin is gestopt bij de vorige top maar een doorbraak zit er dik in.

Cardano:

Wow. Kan het nog hoger? Jazeker.

Verwachting:
Het wil toch weer wat hoger en de tech-fondsen willen zeker hoger.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email