Beursverwachting van 5 mei 2019

Beursverwachting weekend 5 mei 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting luidde: “Voor de komende week ziet het er wat lauwtjes uit. Zowel DAX als AEX zou wat pauze kunnen nemen, wat lager kunnen. Maar niet veel, het zou dan pauze zijn in een stijgende lijn.” Welnu, er gebeurde inderdaad niets.

De onderste lijn V van de wig VW heb ik wat verplaatst. Als bodem niet het eerste maar het tweede pijltje genomen. Gevolg is dat we dan nog steeds in de wig zitten en nog steeds stijgen langs lijn V. Het oogt wat fraaier, meer niet. In het andere geval waren we naast lijn V gekomen en bewogen we nu zijwaarts.
De AEX is onveranderd. De grafiek heeft last van trendlijn B2 (twee keer exact daar gestopt) maar wil niet gaan corrigeren. De indicatoren blijven hoog: dit is wachten op de uitbraak.

Daggrafiek Bitcoin:

Yep, daar gaat ie. Indicatoren draaien duidelijk omhoog, Bitcoin gaat door de 5700.

Weekgrafiek AEX:

Hm… Vorige week schreef ik: “De dubbele top op 572 biedt weerstand, de stochastics lijkt neerwaarts te gaan crossen. Maar de indicatoren staan hoog en een aanval op die 572 blijft mogelijk. De achterliggende stijging was heel solide.” Dat beeld is nu niet veranderd, maar juist het feit dat we blijven hangen geeft hier ook wat twijfel. Diezelfde twijfel toont de weekgrafiek van de DAX: de DAX steeg afgelopen week wederom maar die grafiek toont nu echt wat uitgeput.

Weekgrafiek Bitcoin:

Juist. De Bitcoin doet een serieuze aanval op het cruciale 5840-niveau. Heel lang heb ik geschreven dat u van de Bitcoin moet afblijven tot de 5840 is gepasseerd. RSI en stochastics draaien naar boven, MACD – nog gevaarlijk zwak – probeert boven nul te komen. Zo te zien gaat de doorbraak lukken.

Weekgrafiek goud:

Goud beweegt sinds eind 2016 tussen 1187 en 1407. Zeg 1200 – 1400. De MA200 loopt ook horizontaal. Vorige week was ik op grond van de daggrafiek optimistisch over goud. De daggrafiek leek zich op te maken om uit een dalende driehoek te gaan breken. Maar, dat is afgelopen week niet gelukt. Goud had een wat slappe week en daalde licht. Het vervelende van die daling is dat de RSI weer beneden 50 kwam en dat de stochastics nu gevaarlijk naar beneden krult. Kortom, nu verwacht ik juist een tik naar beneden. Ik blijf denken dat goud binnenkort gaat bodemen, maar de bodem is er nu nog niet. Ook hier: wachten dus.

Verwachting
Als de grafieken wat stilvallen dan zijn ze altijd lastiger te analyseren. De daggrafiek van de AEX is voor mij duidelijk: die is kracht aan het verzamelen om uit te breken. De weekgrafiek van AEX en zeker die van de niet-getoonde DAX lijken aan te geven dat de felle stijging eerst even moet worden gevolgd door wat correctie alvorens we verder omhoog gaan. Het beeld voor komende week is dus onduidelijk: wederom wat pauze, of de uitbraak, of wat correctie. Mooier kan ik het op dit moment niet maken. Meeste kans is daarom dat er weer niks gebeurt. Maar je weet het nooit.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email