Beursverwachting van 5 juli 2020

Verwachting van vorige week:

Met een VS die zwak is en een dubbele top valt een wat rustige week te verwachten. De AEX wil niet beneden 551 en verzamelt moed om 573 nog eens te proberen

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 5 juli 2020):

AEX Daggrafiek: 

De verwachting kwam uit. Woensdag zakte de AEX tot 554 en bleef daarmee boven de steun op 551. Vrijdag verzamelde de AEX moed en kwam tot 574, maar sloot onder de weerstand van 573 op 568/569.

Vorige week sloten we op 560. De AEX won dus deze week 8 à 9 punten. Het beeld blijft dus rustig stijgend, de indicatoren blijven groen maar blijven achter bij de stijging. Conclusie: de AEX wil omhoog maar de overtuiging ontbreekt op dit moment.

Weekgrafiek AEX:

Deze week toch weer een positieve candle. De indicatoren staan goed: er komt een nieuwe aanval op de 573.

Weekgrafiek Nasdaq 100:

Hop. All time high. Krachtige grafiek, breekt uit boven bovenste trendlijn, wil nog hoger.

Weekgrafiek Aegon:

Moeilijk te zeggen. Probeert wat te herstellen, alle indicatoren voorzichtig wat hoger. Makkelijk te zeggen is wel dit: beneden 3,27 vanaf blijven.

Weekgrafiek Ahold Delhaize:

Ahold lijkt op de AEX. Zelfde stijging doorgemaakt, in principe een sterke grafiek en nu een dubbele top. Bij Ahold is die top op 24,5. Indicatoren vrij goed: moed verzamelen voor een nieuwe aanval.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin kwam ietsje lager. Indicatoren staan goed maar bewegen momenteel wat naar beneden. Het kan nog wel wat hoger maar feitelijk doet het al zes weken niks.

Verwachting
Vorige week schreef ik dat de VS zwak is. Dat gold dan voor de DOW maar dus niet voor de Nasdaq. De Nasdaq geeft duidelijk steun. De AEX gaat weer een rustige week tegemoet zo lijkt het. De weekgrafiek geeft aan dat er zeker kracht is naar boven. De daggrafiek geeft een tijdelijk probleem aan met de 573.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email