Beursverwachting van 5 februari 2017

Analyse weekend 5 februari 2017

AEX verwachting: geleidelijk verder stijgen

Daggrafiek AEX:

De AEX steeg deze week van 485,87 naar 485, 92. De grafiek draait weer naar boven maar de indicatoren blijven achter.

Weekgrafiek AEX:

Onveranderd. Maar wel verbeterd. De vorm van de candle van deze week geeft aan dat een daling werd weggewerkt. De blik blijft dus omhoog. Indicatoren hoog en wederom geen teken van correctie. We blijven dus op weg naar 500.

Weekgrafiek DOW:

Sterk, sterk, sterk. Daling deze week werd weggewerkt. Dit wil nog steeds hoger.

Weekgrafiek rente Italië:

Deze week wat verdere daling maar het bleef beperkt: de steun van de recente bodem op 131 deed precies zijn werk. Volgens de vlag gaat die bodem binnenkort eraan en dalen we verder. De indicatoren staan zwak maar ze divergeren: ze staan nu hoger dan bij de vorige bodem op 131. En dus is er twijfel. Ik verwacht dat we wel wel beneden 131 komen maar het kan zijn dat de daling daarna stopt. In ieder geval tijdelijk.

Weekgrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht blijft de euro wat opkrabbelen. De trend blijft negatief maar verder herstel richting 1,10 lijkt mogelijk. Dan zou dus de 1,08 als weerstand gepasseerd moeten worden.

Verwachting De daggrafiek is bescheiden en wat aarzelend. Maar verder wijst alles omhoog dus de verwachting blijft (geleidelijk) verder stijgen. Het enige risico is de daling bij de obligaties, de mogelijke stijging van de rentes. Maar voorlopig blijft ook dan de rente laag.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email