Beursverwachting van 5 augustus 2018

Beursverwachting weekend 5 augustus 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was: “Hoger en hoger. Maar in een rustig tempo”. Er gingen vier punten af, maar: geen paniek. We zien dat de indicatoren zo weer naar boven kunnen draaien. Met lijn C2 wordt al een tijd gedold.

Weekgrafiek AEX:

Deze week werd het een doji: een kleine twijfel-candle die lastig is te zien omdat hij precies op de lijn 572 staat. De Stochastics is sterk, de RSI blijft echter moeite houden met lijn Z.

Maandgrafiek AEX:

De maand eindigde dinsdag. Woensdag begon de nieuwe candle, die heb ik weggegumd. Dan houden we over een krachtige candle die recht omhoog wijst, naar de 600. De RSI blijft echter wat achter. Dat bevestigt het beeld van kalm verder gaan.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin blijft een tikkie lastig. Na een onverwachte, felle stijging gaan we nu toch weer terug. De MA 200 was de weerstand. Er staat nu een lagere top dan in mei. Een lagere top bij hogere indicatoren: dat geeft ruimte voor verdere daling. Op dit moment duiden de indicatoren op: terug naar 6500.

Weekgrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht lager. Het kop-schouder-patroon nadert zijn voltooiing: het wordt afgerond indien we beneden lijn b komen. Lijn b snijdt de horizontale steun op 1,148 en zo’n snijpunt blijkt vaak een doorgang. Maar, we moeten wachten. Lijn 1,148 kan ook steun zijn en daar beneden is nog steun van MA 200. Een ding is wel zeker: als we door b gaan worden de indicatoren gevaarlijk en brengt de kop-schouder ons snel beneden 1,1….

Verwachting
Er is wat pauze. De AEX staat hoog en de indicatoren staat hoog. Het is zomer en handelsoorlog met China verhevigt. Hier wat blijven hangen als pauze voor we verder stijgen kan goed. Topvorming en daarna lager kan ook, maar verder stijgen op den duur heeft meer kans.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email