Beursverwachting van 5 april 2020

Verwachting van vorige week:

De verwachting is lastig te geven. De AEX houdt zich aan de regels, dat is het probleem niet. Het probleem voor mij is dat soms na een scherpe daling een scherp herstel komt, ondanks de super lage indicatoren: het V-shape herstel. En soms winnen de lage indicatoren het en volgt er een langdurig proces van bodem zoeken. Een V-Shape verwacht je als het probleem opeens is opgelost. Beleggers lijken daarvan uit te gaan: er zijn enorme steunmaatregelen en het virus zal ook wel weer voorbij gaan. Intussen blijft de olieprijs, ook een deel van de crisis, heel laag. Ik zie nog veel negativiteit en houd voor komende week toch rekening met lagere koersen.

Beursverwachting weekend 5 april 2020:

Daggrafiek AEX:

De verwachting was lastig te geven en kwam geheel uit: de AEX was deze week kalm. De volatiliteit nam af. De AEX sloot de week een paar puntjes hoger. Dinsdag was opnieuw de gaplijn bij 482 de bovengrens. De AEX sloot de week uiteindelijk beneden de weerstand 474. De stochastics maakt zich op voor een negatieve crossing maar staat hoog.

Weekgrafiek AEX:

Een candle die twijfelt bij de weerstand op 472. Een licht positieve candle, de V-shape bodem wordt voortgezet bij zeer lage MACD. Dat kan. De Stochastics crosst al positief.

Weekgrafiek DOW:

Dit belooft minder goeds. Een negatieve candle. Ook gestuit op de weerstand. Maar indicatoren hier zeer beroerd. Geen crossing bij de Stochastics en de MACD wijst recht naar beneden (alsof dat nog kan).

Weekgrafiek EUR/USD:

Yep, mijn verwachting komt uit. Draait toch weer naar beneden. Zo te zien weer op weg naar de steun op lijn A.

Weekgrafiek Bund:

Zijwaarts. Stochastics laag, rest neutraal. Vanwege de onderliggende kracht blijft het waarschijnlijk zijwaarts.

Verwachting
De olieprijs herstelde door hoop op een akkoord. Dat scheelt. Kijkend naar de AEX zou je een rustige week verwachten met kans op wat herstel. Lastig is dat de DOW een negatief beeld geeft. Hoe dan ook, met probeert een V-shape bodem neer te zetten.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email