Beursverwachting van 4 oktober 2020

Vorige weekverwachting:
De AEX is in principe dalend, er staan steeds wat lagere topjes. De DOW is in principe ook nog dalend. Dat is het gevolg van de corona-angst in de markt. Op 535 lijkt echter goede steun te liggen. Tegelijk zien we dat de Nasdaq sterk is en blijft en zien we ook dat er patronen ontstaan die op een naderende stijging wijzen. Dan is de verwachting dus meer van hetzelfde: kans op wat lagere koersen maar na enige dagen is een uitbraak naar boven goed mogelijk.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 4 oktober 2020)

AEX: (Daggrafiek):

Vrijdag was wel een mooie plus maar we zien nog geen echte uitbraak naar boven. De steun kwam deze week hoger te liggen: de 534,5 hebben we niet meer gezien, de AEX sloot de hele week boven de steun op 545. Dat geeft de burger moed. Op weekbasis kreeg de AEX er 12 punten bij. In de week dat Trump ziek werd is dat best knap.

Het beeld is wat verbeterd. De steun ligt hoger, de indicatoren staan vlak maar zijn wel weer wat beter. De driehoek (wimpel) wordt erg smal, er moet iets gaan gebeuren.

AEX: (Weekgrafiek)

Ook nog in de driehoek. Indicatoren slapjes, lijken wel naar boven te willen draaien maar het kan ook nog naar beneden.

 Royal Dutch Shell: 

Shell kondigde ontslagen aan en had een slechte week. Het kan nu nog lager, de indicatoren staan slecht. Zoals ik een tijd geleden al schreef: beneden de 16,6 vanaf blijven.

Aegon: 

Aegon had een goede week. Het aandeel staat er een beetje bij zoals Shell maar hier lijken koers en indicatoren wel weer naar boven te willen. Boven 2,5 wordt het voor gokkers interessant. Veilig is het pas boven 3,27.

Verwachting
De AEX blijft in dezelfde range rond de 550. Wat de stoot naar boven moet geven weet ik niet. Maar het lijkt er wel op dat we daar op wachten. In de daggrafiek is de driehoek bijna voltooid.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email